Oeganda, de vijf tips van…

In DE VIJF VAN geven inwoners tips over hun kleine land of hun grote wereldstad. Deze week de fotograaf die zijn hart aan Oeganda en een vrouw verloor: Folkert Rinkema.

Wat hebben het café ‘Frikandellen’ in Oeganda en Nederlandse treinstations met elkaar gemeen? Beide exposeerden werk van de fotograaf Folkert Rinkema.

De Groninger woont inmiddels beurtelings in Masindi Oeganda en Utrecht hartje Nederland. Als conceptmaker en fotograaf werkt hij veel in Afrika.

“Ik woon nu in Masindi omdat ik de liefde achterna ben gegaan. Mijn vriendin werkt in Masindi. En waarom zou je ver van elkaar wonen als je elkaar leuk vindt.” De keuze was snel gemaakt.

Daarnaast heb ik eerder in Oeganda gewoond en kom hier regelmatig om te fotograferen sinds 2005. Tevens geef ik met enige regelmaat communicatie workshops aan lokale staf van ngo’s.

Oeganda de vijf tips van…

Ik ben eigenaar van Frivista, het bureau voor concept en design wat tevens een sociale onderneming is. We geloven in geven. Oeganda is een land van uitersten. Het is groen, mooi, vriendelijke mensen, een prachtige Nijl als rivier. Je vindt veel wilde dieren in de parken.

De politiek is vreselijk en corruptie is overal. Wat in mijn optiek het land stukker dan stuk maakt. Het is een haat-liefde verhouding die ik met Oeganda heb. Hier volgt Oeganda, de vijf tips van… Folkert”

1. Endiro Coffee

Endiro Coffee in het hart van Kampala. Ik ben nogal een koffieliefhebber. Een dubbele espresso gaat er altijd in.

2. Murchison Falls

Ik woon vlakbij dit wildpark Murchison Falls. Alleen al de zon zien ondergaan boven de Nijl is prachtig. En dat is nog maar één hoogtepunt.

3. Een Roleggs eten

Heerlijk een typisch Oegandese chiapatti eten met een omelet erin. Gegarandeerd vol daarna.

4. Airport Guesthouse Entebbe

Ik vlieg veel. Dichtbij het vliegveld vind je dit Airport Guesthouse. Goeie bedden, leuke staf, altijd gastvrij en behulpzaam. Een must!

5. Een Nile Special drinken

Heerlijk Oegandees bier drinken in goed gezelschap. Bij New Courtview Hotel, mijn tweede huiskamer. Leuke mix van Oegandees en Westers gezelschap.

Beeld: Nicole Franken

Share at:

2 reacties op “Oeganda, de vijf tips van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.