10 liefdesverhalen van de dames

Valentijnsdag en wat is dan mooier dan een liefdesverhaal? We doken in ons archief en kwamen boven met verhalen over liefde die geen woorden nodig heeft, liefde achter het ijzeren gordijn of liefde waarvoor je te voet door Spanje reist. Liefde die een bruidsschat vereist of giftige champignons.

Wereld – Liefde gaat niet altijd om mensen, maar betreft soms ook om steden zoals Villager ontdekte. Liefde is tijdloos. Zelfs op je 92e kun je nog hopen op de prins op het witte paard. We verzamelden ze hier. Al die liefdesverhalen van de dames.

1. Amerikaans weerzien

Het is ongetwijfeld één van de mooiste woordloze liefdesverklaringen ooit. Tussen twee mensen die elkaar al twintig jaar niet meer hadden gezien. Zo ontroerend, zo mooi. Geniet van het weerzien tussen Marina Abrámovic en Ulay in het MOMA in New York.

2. In het voetspoor van de prins

Over oplopen gesproken. De Spaanse prins Felipe liep van Zaragoza naar Valladolid om daar te huwen met de 16-jarige Isabel die hij nog nooit gezien had. Of het ware liefde werd…? Feit is wel deze Katholiek Koningen zoals ze later genoemd werden de loop van Spanjes geografische grenzen en historie blijvend hebben beïnvloed.

Liefdesverhalen in het voetspoor van de prins|Nomad&Villager

3. Het aquarium en meer Noorse liefdesverhalen

Soms ben je niet uit op de liefde, probeer je gewoon het skiën te overleven. En dan wijst een onderzoek je er op dat je de ware het beste treft tijdens extreme sporten. Dit in combinatie met een Noorse taalgids moet voor mevrouw Villager leiden tot de ware Noorse Jacob die graag een eindje met haar oploopt.

4. Oostende mon amour

Soms betreft de liefde iets heel anders zoals mevrouw Villager hier schrijft: “Achteraf gezien een duidelijk signaal. Maar achteraf is het altijd makkelijk praten. En zoals dat gaat met dwaze verliefdheden, had ik aanvankelijk niets door.”

Oostende mon amour

5. Standplaats Stasi

Zo verliefd zijn op iemand aan de andere kant van de muur, het overkwam Marita Ulbricht. Dus dook ze in de kofferbak van een diplomatenauto om zo naar het westen te ontsnappen. En dat ging mis, vertelt ze veertig jaar later in de voormalige Stasigevangenis Hohenschönhausen.

6. De vrouwenkaravaan

Een prins op het witte paard willen de dames uit Madrid ook wel. Dus nemen ze deel aan een vrouwenkaravaan. Met een bus vol vrouwen naar een dorp vol mannen. In de hoop dat het wat wordt met de liefde en dat de leegstaande dorpen weer opbloeien.

Liefdesverhalen, de vrouwenkaravaan Nomad&Villager

7. Als de liefde op is

Over paddenstoelen en liefde gaat ook  een ander verhaal. Dat van Girona waar op de markt nog regelmatig wordt gevraagd om paddenstoelen waar me de ex om zeep kan worden geholpen. Verwarrend is het wel want sommigen zijn juist weer heel goed voor je seksleven.

8. Liefde in tijden van paddenstoelen

Ook al wordt Frankrijk en dan met name Parijs met de liefde geassocieerd, soms verdwijnt de liefde wel eens. Het hangbuikzwijn kwam op een dag niet meer terug en ook de liefde verdween.

Liefdesverhalen in tijden van paddenstoelen

9. Ronda romantiek van dichters en struikrovers

Zelfs op je 92e kun je nog hopen op de prins op het witte paard. Zoals Manolla. Iedere avond gaat ze naar het café van hotel Royal. Daar flirt ze met de weinige mannen en de obers met de bakkebaarden. Want je kunt nooit weten.

10. De bruidschat van Koerdistan

En waar liefde is, moet in veel landen uiteindelijk ook getrouwd worden. En dat vergt een bruidschat. Tenzij je heel erg dik bent natuurlijk. Dan ben je blijkbaar gratis.

Sterker nog deze conclusie trokken twee Koerdische echtelieden in Irak tijdens ons bezoek. Het liep bijna op een echtscheiding uit. Gelukkig voor Assad had hij nog wel een paar bijzondere kwaliteiten.

Tekst Anneke de Bundel – Beeld – Nicole Franken.

 

 

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.