De fluorescerende kip van Groot-Brittannië

Nee er is niets mis met uw ogen. K(n)ipper nog maar even. U ziet echt een kip in een roze fluorescerend jasje oversteken.

Groot-Brittannië – Terwijl kleur in Nederland het Pietendebat steeds grimmigere vormen doet aannemen, hebben ze op het Britse eiland hele andere zorgen waar het de kleurrijke samenleving betreft. Als de wintertijd aanbreekt, betekent dat dat loslopende kippen minder zichtbaar zijn als de duisternis vroeg invalt.

De fluorescerende kip

Gelukkig zijn de Britten zeer praktisch ingesteld en wordt de high visibility-manie ook op de kippen toegepast. Het Britse bedrijf Omlet dat zich specialiseert in producten voor dieren, verkoopt dan ook sinds kort de fluorescerende bodywarmer voor kippen. Lekker warm, droog en heel zichtbaar.

“De kip is”, zo meldt de site trots, “ook zichtbaar vanuit de lucht.” Overigens is het niet de bedoeling het jasje als pyjama te gebruiken, waarschuwen de makers nog even. Dus bij het ter stok gaan: jasje uit. De bodywarmers zijn zo’n succes dat ze al na een week uitverkocht waren. Naar verluidt zijn vossen ook zeer gecharmeerd van deze verhoogde zichtbaarheid.

Tekst: Anneke de Bundel

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.