Isle of Eigg in beeld

Het lijkt een gewoon eilandje van de Binnen Hebriden. Eigg. Maar dat is het niet. De bewoners kochten hun eiland en zorgden er voor dat het zelfvoorzienend werd qua energie. Nu komen ze van heinde en ver bestuderen hoe die nog geen 100 mensen dat hebben geflikt.

Isle of Eigg – “Je moet een beetje daft zijn om hier te wonen”, zegt Maggie die op het Schotse eiland Isle of Eigg, een van de Binnen Hebriden woont. “We kochten het eiland met alle bewoners samen en wonen hier met nog geen 100 man.

Isle of Eigg in beeld

In de winter kunnen we soms wekenlang niet naar het vasteland. Hier kom je niemand anders tegen dan jezelf.”

Isle of Eigg speelt ook een rol in ons boek “Over elfjes en kogelgaten, berichten uit een vergeten landschap” dat je hier kunt bestellen.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Meer Schotland? Lees ook:

 

Share at:

5 reacties op “Isle of Eigg in beeld

  1. The Isle of Eigg is een prachtig eiland! Mijn vriend en ik zijn er al vier keer geweest. De eerste keer in 2005 en hebben we 3 maanden stage gelopen voor de Scottish Wildlife Trust (SWT). Een jaar later voor 1,5 maand terug gegaan en vrijwilligerswerk gedaan voor de SWT. Daarna nog 2 keer op vakantie geweest, waaronder een paar weken geleden. We blijven terug komen naar Eigg. Het is inderdaad geen gewoon eilandje. It’s special.

    • Hoi Stevilia,

      Wij vonden het ook een indrukwekkend eiland en hebben ook gesproken met veel jongeren die inderdaad stage liepen voor de SWT. Waar heb je geslapen? In het hostel of in de jurt? Groetjes van de dames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.