Villager op Vrouwendag

En toen ging de telefoon. Het was bijna Vrouwendag en de spreekster die had moeten komen tijdens het evenement in de gemeente Bronckhorst, was op het laatste moment verhinderd. En toen had iemand de dames geopperd. Hielden die ook geen lezingen? Ja dus!

Toldijk – En dus ging mevrouw Villager voor Vrouwendag op pad naar Toldijk, oftewel Toldiek voor de ingewijden. Ze besloot het thema vrouw te koppelen aan de vrouwen die ze tijdens hun reizen tegen waren gekomen.

Vrouwendag

Als journalisten zijn vrouwen meestal hun eerste aanspreekpunt naar hun verhalen. Via gesprekken over kinderen is het meestal goed mogelijk een ingang te vinden als journalist.

Aan de hand van de Vrouwenkaravaan, vertelde Villager waarom het hen wel gelukt was dit te verhaal te brengen, terwijl hun mannelijke collega’s van de Spaanse tv het nakijken hadden. Daarna ging het over de liefde. Want dat dit begrip nogal verschilt werd pijnlijk duidelijk op de Filipijnen. En hoe praat je over huwelijk of zelfs seks in Irak?

Villager nam de aanwezigen vrouwen mee van Spanje, via de Filippijnen en Irak naar Bosnië en India.

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.