Schitterende reisreportages uit vergeten landschappen

‘Journaliste Anneke de Bundel en fotografe Nicole Franken hebben een prachtig melancholisch boek gemaakt over vergeten landschappen’, aldus de boekensite Hebban.

In een uitgebreide recensie Over elfjes en kogelgaten op de website van Hebban, een boekensite, roemt de recensent Nomad die “fantastische foto’s maakte van ruige natuur, meestal met een uitgebreide hoeveelheid grijstinten.”

Recensie over elfjes en kogelgaten

“De portretten van mensen zijn”, volgens de recensent “een genot om naar te kijken. Je ziet hoeveel de mensen hebben geleefd, doorgemaakt, hoeveel verdriet en vreugde ze hebben gekend.”

Volgens de criticus “verraden de ogen een open blik. Een blik van ‘je bent welkom hier’. Ze stralen van trots, omdat ze worden gefotografeerd op een plek waar ze zich thuis voelen en waar ze horen te zijn en die ze willen laten zien.”

Verhalen ontlokken

En over Villager zegt hij het volgende: “Het reizende tweetal komt interessante mensen tegen, die ook nog eens een duidelijke mening hebben en goed kunnen vertellen over hun land en hun leven.

Dit is waarschijnlijk de verdienste van Anneke de Bundel, die deze verhalen heeft weten te ontlokken aan al die mensen die zijn geïnterviewd voor dit boek ”

Naast de reportages waarbij de dames zich volgens de criticus wegcijferen is hij ook te spreken over de damesverhalen waarmee alle reportages worden afgesloten. “De lezer krijgt een kijkje achter de schermen van de trip die de twee dames maakten.”

Zinkend schip

“Vaak maken ze spannende dingen mee zoals een zinkend schip of de angst om vermoord te worden in hun slaap. Deze verhalen zijn geschreven met een komische pen en maken het boek nog leuker.”

Volgens de recensent is “aan alles is te zien dat dit boek met liefde is gemaakt. En volgen er hopelijk meer reisprojecten van dit duo.”

Dat moet goed komen denken wij zo.

Over elfjes en kogelgaten ligt in de winkel voor 29,95 of is bij Bol.com te bestellen en natuurlijk gewoon bij ons. Gesigneerd en wel.

 

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.