Publicatie kinderprostitutie in Fortaleza

Deze reisreportage is gepubliceerd in Het Parool – 2016.

“Ik was dertien.” Ze sluit even haar ogen. “Ik ruik nog altijd hun geur. Varkens waren het. Ze deden je pijn. ‘Hou je kop’, zeiden ze, ‘we betalen, dus we mogen alles met je doen.’”

Lane (20) is een van de vele slachtoffers van kinderprostitutie in Brazilië. Afgelopen mei verscheen het rapport Offenders on the move. Het rapport is het eerste wereldomvattende onderzoek naar seksuele uitbuiting van kinderen in het toerisme en de reiswereld. De conclusie is onthutsend: Geen regio blijft onaangeraakt. Internet maakt dat meer mensen reizen en dat zelfs de meest desolate plekken binnen handbereik liggen en daarmee ook de kans op seksueel misbruik toeneemt.

Publicatie kinderprostitutie in de favela’s van Fortaleza

Met het rapport Offenders on the move bevestigt ECPAT International wat ze in Brazilië al lang weten: seksuele uitbuiting van kinderen is niet het exclusieve domein van de Westerse pedofiel. Sterker nog, de daders zijn zo divers dat ze lastig in een hokje zijn te plaatsen.

Wij reisden door de favelas van Fortaleza en tekenden de verhalen van de kinderen, de straffeloosheid en het geweld op.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Meer Brazilie? Lees ook:

 

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.