Publicatie God luisterde niet

Deze reportage is gepubliceerd in Fabulous Mama – 2018.

Fortaleza – “Ik was 13.” Ze sluit even haar ogen. “Ik ruik nog altijd hun geur. Varkens waren het. Ze deden je pijn. ‘Hou je kop’, zeiden ze, ‘we betalen, dus we mogen alles met je doen.’ Elke dag bad ik tot God dat hij mij zou helpen. Maar God luisterde niet.”

In mei 2016 verscheen het rapport ‘Offenders on the move’, het eerste wereldomvattende onderzoek naar seksuele uitbuiting van kinderen in het toerisme en de reiswereld.

Publicatie God luisterde niet

De conclusie is onthutsend: internet maakt dat meer mensen reizen en dat zelfs de meest desolate plekken binnen handbereik liggen en daarmee ook de kans op seksueel misbruik toeneemt.

En die kans is in Fortaleza groot. Deze plaats aan de noordoostkust van Brazilië verenigt een bizarre verzameling van kenmerken: het is een gewilde toeristische bestemming, de op één na gewelddadigste stad van Brazilië én uitgeroepen tot hoofdstad van de kinderprostitutie.

Tekst: Anneke de Bundel – Bewerking: Marije Veerman – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.