Over elfjes en kogelgaten op Fotografie.nl

Aandacht voor ons boek is er genoeg. Meestal weten we het wel omdat we gebeld zijn door een reisblad, een krant of een radiostation, maar soms ontdekken we onszelf op plekken waarvan we het nog niet wisten. Op de site van Fotografie.nl bijvoorbeeld,

Nederland – In ‘Over elfjes en kogelgaten’ reizen journaliste Anneke de Bundel en fotografe Nicole Franken door Bosnië, Schotland, IJsland, Ierland, Iraaks Koerdistan en Noorwegen. Ze reizen door gebieden waar dreigende uitbarstingen van vulkanen, geweld en eenzaamheid aan de orde van de dag zijn en waar mensen doen waar ze goed in zijn: overleven! De natuur is hun vijand én hun bondgenoot…

Zoals de scheepsbouwer die regelmatig met elfjes converseert, de Syrische vluchtelinge die nog altijd koffie in goudomrande kopjes serveert of de berggids die laveert tussen bermbommen en een moeder die hem dreigt uit te huwelijken. De natuur is hun vijand én hun bondgenoot. Of zoals de Koerden het verwoorden: “Alleen de bergen houden van Koerden.”

Fragment

“Er wordt aan mijn arm getrokken. Vanuit één van de auto’s komt muziek die tot ver in Iran te horen moet zijn. Het is tijd om te dansen. Mannen en vrouwen grijpen elkaars schouders en werpen hun benen hoog in de lucht. Kinderen laten vliegers op. Ik moet plassen. En hoewel me bezworen is dat hier geen bermbommen zijn, heb ik een ander probleem.

“Nooit zeggen dat je moet plassen”, heeft één van de tantes gewaarschuwd. “Dat is onbeleefd. Zeg dat je moet wandelen.”

Nicole Franken (fotografe) en Anneke Bundel (journaliste) alias de dames van Nomad & Villager, brengen reis-, beeldreportages en human interestverhalen over wereldbestemmingen. Ze verhalen over mensen die tegen de stroom oproeien en bestemmingen die uit beeld dreigen te raken. De dames worden regelmatig gelauwerd o.a. voor de Travel Photographer of the Year (TPOTY).

Uit de pers

‘Dit boek is geschreven in de beste traditie van VPRO’’s buitenlandprogramma ‘Diogenes’. Ga tijdelijk leven met mensen die de crisis aan den lijve ondervinden. Daar zie je de spiegel van de wereldpolitiek. Anneke de Bundel en Nicole Franken doen precies dat in ‘Over elfjes en kogelgaten’. Lezen!’ – Lex Runderkamp, reizend verslaggever Arabische wereld NOS.

‘Dagdromen van reizen in verre landen, de plaatselijke bevolking leren kennen. Met heerlijke verhalen en mooie foto’s. Een echte aanrader!’ – Raymond Rutting, freelance fotograaf voor o.a. de Volkskrant en National Geographic.

Lees hier het online artikel op Fotografie.nl

 

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.