Bijzondere bestemmingen: Iraaks Koerdistan

We werden benaderd door Tix, een website voor vliegtickets of ze ons mochten interviewen over bijzondere bestemmingen. Dat werd natuurlijk Koerdistan. Want de reis die we door Noord-Irak maakten, was in tal van opzichten bijzonder.

Want ja waarom gingen we eigenlijk naar een gebied dat aan alle kanten door IS wordt bedreigd en door de Koerden sterk wordt bevochten? Uiteindelijk, zoals veel van onze reizen was het een samenloop van omstandigheden.

Bijzondere bestemmingen

“Wat dachten we aan te treffen?”, vroeg de interviewster. Nou niet de enorme schoonheid van het gebied. We waren toch door de media vooral getrakteerd op oorlogsbeelden. Maar het land en de mensen verrasten ons in alle opzichten. Wat een gastvrijheid en wat een prachtig land.

De herders met wie we mochten ontbijten, de Syrische vluchtelingen die ons op de koffie uitnodigden, de tantes die met ons op het dak brook gingen bakken.

Zoveel herinneringen bracht het interview weer boven.

Interview

Het interview lees je hier.

Verhalen over Iraaks Koerdistan?

 

Twee van onze Koerdistan Irak verhalen zijn opgenomen in ons boek “Over elfjes en kogelgaten”. Het ligt in de winkel voor 29,95 of is bij Bol.com te bestellen en natuurlijk gewoon bij ons. Gesigneerd en wel.

 

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.