Huur ons in

‘Mooie foto’s, fijne verhalen.’ We horen het met enige regelmaat en daar zijn we blij mee. Maar we schrijven die fijne verhalen en maken die mooie beelden ook in opdracht. De dames Nomad & Villager zijn namelijk gewoon in te huren.

Onze kracht ligt in verhalen. Verhalen in tekst en beeld over hele gewone bijzondere mensen op hele gewone bijzondere plekken. Huur ons in bijvoorbeeld voor een verhaal over lokaal toerisme in Bosnië, 20 jaar na de burgeroorlog, over een onoverwinnelijke vrouwelijke hondenmenner in Noorwegen, over kinderprostitutie in Brazilië, over de schapenroute in Zuid-Tirol, over nieuwjaar in Iraaks Koerdistan. Deze verhalen maakten we in opdracht.

Huur ons in

Maar ook Nederland schuwen we niet. We reisden in het voetspoor van ommelandvaarders en koopmannen langs de Hanzesteden aan de IJssel, deden een koesafari in het Vechtdal en testten  Nijmegen voor blinden.

We vertellen graag verhalen op conferenties, in bibliotheken of onderwijsinstellingen over reisjournalistiek, fotografie, vluchtelingenkampen, of het weerstaan van hitsige mannen in pak ‘m beet Erbil of Valladolid.

Met wie we werken?

PR- en verkeersbureaus, met Academies voor Journalistiek, individuele reisbureaus, musea, mensenrechten- en vrouwenorganisaties. We schrijven en fotograferen graag voor iedereen die verhalen wil inzetten om een bestemming of schrijnende situatie onder de aandacht te brengen.

Natuurlijk hebben we een mediakit. Maar eerlijk gezegd spreken we liever persoonlijk met je af om van gedachten te wisselen. Nicole: +31-624242085 of Anneke: +31-681773669.

Mogelijkheden

  • Reisreportages in tekst en beeld
  • (Foto)reportages NGO’s
  • Workshops schrijven & fotografie
  • Lezingen
  • Columns voor diverse media
  • Adverteren op onze website

 

Wat opdrachtgevers over ons zeggen

“Nicole en Anneke verzorgden voor ‘mijn’ cursus Reisjournalistiek 2015/16 (i.s.m. Fontys Hogeschool en ANWB Media) een sprankelende bijdrage over schrijven, bloggen, pitchen en reisboeken. Die werd bij de officiële evaluatie door de cursisten met een dikke 8 beloond. Dat zegt genoeg.”

Harri Theirlynck, freelance (reis) journalist en docent reisjournalistiek

“Deze lieve dames maken van de simpelste dagelijkse handelingen een boeiend verhaal dat met humor is omgeven. En dan die prachtige foto’s erbij! Ze zijn bovendien erg gezellig om mee op pad te gaan.

Juan Omar, coordinator/organisator Iraqi Tours

“Sinds twee jaar hebben we een samenwerkingsverband met de dames Nomad & Villager. Punctualiteit, oog voor detail en originaliteit hebben de dames hoog in het vaandel staan. Onderwerpen worden uit een net andere hoek belicht dan je zou verwachten.

De fotografie is spontaan maar doordacht en de teksten zijn uit het leven gegrepen. Kortom het is een genot om met deze vakvrouwen samen te werken.”

Harald Kolkman, hoofdredacteur Meridian Travel Magazine

“Deze professionele dames zijn een dagje bij ons in het Vechtdal geweest en hebben met hun enthousiasme én oog voor detail een geweldige reportage gemaakt over de Bushcraft (of ook wel Indiana Jones genoemd) en de Koesafari.

Met als resultaat geweldige verhalen en schitterende foto’s, natuurlijk geheel op hun eigen wijze met uiteraard een tikje humor.”

Natasja Westenbroek – Marketingadviseur Vechtdal Marketing

Publicaties

NRC-Next – De Groene Amsterdammer – De Telegraaf – Grande Magazine – Columbus Magazine – Viva – Marie Claire – Elle – Meridian Travel Magazine – oneWorld – de Gelderlander – Reiz&Magazine – de Volkskrant – Het Parool – 360° magazine van Bever – Villa d’Arte – Algemeen Dagblad – Libelle Balance – National Geographic – Focus, Fotografie.nl – Agenzia Nazionale del Turismo Italia. Een greep uit de publicaties.

Interviews met de dames

TV Max, VPRO Bureau Buitenland, Radio Gelderland, de Gelderlander, NRC-Next, Bol.com, National Geographic Traveler, Parool, Vechtstroom.

Opdrachtgevers

De Liberationroute – Toerisme Vlaanderen – Visit Norway – Be More – Toerisme Vechtdal – Süd Tirol – Toerisme Spain – Toerisme Lorraine – OH Berlin – Adriatic Vakanties – NS International – Toerisme Dusseldorf – Airbnb – Cherry Pickers  – Ministerie voor Toerisme Irak  – Free a Girl  – Toerisme Tenerife – North and Away – Nijmegen – Vechtdal – ANWB – Fontys Academie voor Journalistiek – Bibliotheek Den Bosch – Social Media Club.

Lidmaatschap

NVJ

 

Contact

Vragen? Neem vooral contact met ons op.





Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.