De 10 best gelezen verhalen van november

Wat heeft een Russisch onderzoekscentrum op Spitsbergen met een Spaanse conciërge te maken? En welke rol spelen de VPRO en het Parool op onze site? Soms kun je bij de best gelezen verhalen een link leggen naar gebeurtenissen uit het nieuws, maar soms ook niet. Een lijstje van de 10 best gelezen verhalen van november 2015.

Wereld – Welke verhalen weden verslonden en waarom? Soms is er een link te leggen naar de actualiteit of een gebeurtenis, maar soms ook niet. November 2015 stond in het teken van ons net verschenen boek en kreeg een enorme rouwrand door de aanslag in Parijs. Wat zien we terug in de verhalen? We doen een poging tot verklaren. Hier volgen: de 10 best gelezen verhalen van november 2015.

De 10 best gelezen verhalen van september:

1. Pyramiden

Ooit stuitten we op het wonderlijke verhaal van Pyramiden. Zo wonderlijk dat we het op ons wensenlijstje zetten. We maakten er een post over onder het thema Ondertussen in… Eerlijk gezegd was het een van de slechtst bezochte verhalen die we maakten. Maar zo gaan die dingen.

En toen ineens schoot het verhaal afgelopen maand naar een record aan bezoekers. Wat’s kebeurt? Nou, Floortje Dessing was op bezoek in Pyramiden en blijkbaar werd er na afloop druk gegoogled en kwamen mensen bij ons uit.

2. Tory island

We waren dan wel niet op Pyramiden, het Ierse Tory Island bezochten we wel. Met gevaar voor eigen leven, ontmoetten we de laatste koning van Ierland. Of het aan de koning lag of aan het feit dat wij bijna het leven lieten, goed bezocht werd het verhaal in ieder geval.

3. De dames in Ierland

Ooit vertelde een Schot ons dat er in Ierland een kroeg was waar je een biertje kon drinken met de doden. We gingen op zoek en troffen iets heel bijzonders aan.

NAF_4802

4. Genomineerd met liften naar Spanje

En Villager werd voor de vierde keer genomineerd voor de Spaanse blogprijs. Ditmaal voor het verhaal Toen wij uit Rotterdam vertrokken… waarin Villager met haar beste vriend terug gaat naar Spanje. Liftend. Twee maal eerder won zij de blogprijs. Dit keer ging de prijs naar Harri Theirlynck.

5. Expositie Over elfjes en kogelgaten

Met de publicatie van het boek kregen we ook de mogelijkheid te exposeren in Pllek waar het boek gelanceerd werd. Vanaf 3 december zijn we te gast in het Arsenaal in Doesburg. Twaalf beelden uit het boek zijn hier te zien en ook te koop.

NAF_4905

6. De conciërge van de Gran Via

Toen Villager dit voorjaar in een appartement in Valencia verbleef, stuitte ze op de conciërge. De man leefde met zijn vrouw in het sousterrain van het gebouw en zou weldra met pensioen gaan. Hij had het gebouw en de bewoners zijn hele leven gediend te hebben. Het gegeven liet haar niet los en resulteerde in het verhaal De conciërge van de Gran Via.

7. Over elfjes en kogelgaten

Het boek kreeg na de lancering op 30 oktober een aparte pagina op de site en die wordt goed bezocht. Jan-Kees Steenman, een bevriend fotograaf, was zo vriendelijk om het boek te fotograferen waardoor het, vinden wijzelf, er prachtig uitziet. Via die pagina kan het boek ook bij Bol gekocht worden, maar leuker is natuurlijk om het direct bij ons te bestellen zodat we er iets in kunnen schrijven. En ook het promotiefilmpje van Jasper Verkaart kreeg een plek op die pagina.

8. Publicatie het Parool

We kregen heel veel persaandacht. Heel bijzonder. Vooral het Parool pakte uit. Wel drie hele pagina’s voor ons boek. Fantastisch!

9. Solo reizen in Cuba

Wat moet je doen als je als vrouw alleen door Cuba gaat reizen? Een Juan nemen! En hoe dat zit,daar vertelt documentairemaakster Tanja Nabben met veel plezier over. Zij schreef deze tips.

10. Optreden VPRO

En heel bijzonder was natuurlijk ons optreden bij de VPRO met Charlie. Maar na dat radio-interview verscheen er een week later ook nog een heel interview op de site met ons. Bofkonten zijn we.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.