De 10 best gelezen verhalen van mei

Wat hebben Nepalese meisjes met Bosnische straatkinderen te maken? En waarom zijn Moskou en de dames in trek? Soms kun je bij de best gelezen verhalen van een maand een mooie link naar de actualiteit leggen. De 10 best gelezen verhalen van mei 2015.

Wereld – Waarom lazen bezoekers juist deze verhalen? Soms is het te verklaren, maar soms ook niet. Hier volgen: de 10 best gelezen verhalen van mei 2015.

De 10 best gelezen verhalen van mei

1. Straatkinderen Sarajevo

Het verhaal van de Roma jongen Kemal die we ontmoetten in Sarajevo werd gretig gelezen. Wij waren zelf ook onder de indruk van deze ontmoeting.

Street kids of Sarajevo Kemal Nomad&Villager

2. Een sprankje hoop in Bhopal

Mooi was het verhaal dat wij hoorden over fotograaf Alex Massi. De man die een meisje een toekomst gaf. En natuurlijk was het beeld ook fantastisch.

3. Tien onbekende stedentrips

Een oudje uit onze begindagen, maar nog altijd actueel. Sommige steden bezochten we opnieuw en voorzagen we van nieuwe informatie. We meldden ons aan bij de Blogsociety die onze verhalen in een etalage plaatst en daarbij komen bezoekers soms weer uit bij andere verhalen.

4. Auchwitz, 70 jaar later

Indrukwekkend is deze opname per drone over Auschwitz. En ook het verhaal over de onverschilligheid waarmee destijds meerdere kampen in een vochtig en ongezond Pools gebied waren neergezet. Deze opname is een respectvolle herinnering die past bij dodenherdenking.

5. Sarajevo 10 hotspots

Blijkbaar is er veel interesse voor Sarajevo want zowel de Nederlandse post als de Engelse post werd goed gelezen. Het is ook een prachtige stad. Een bezoek meer dan waard. En met onze tips en die van journalist Marcel van der Steen kun je een dagen vullend programma in elkaar schuiven.

6. Kazerne Dossin

Wat hebben een fototentoonstelling in Doesburg en het holocaustmuseum in Mechelen met elkaar te maken? Wellicht het feit dat Villager ze kort na elkaar bezocht en de tentoonstellingen met elkaar verbond en beiden een stem gaf?

7. Sprong naar de vrijheid

Mei is de maand van de Tweede Wereldoorlog en dan is er altijd weer veel belangstelling voor het verhaal over kamp Vught, de getuigenissen van Julia die de bevrijders als balletjes uit de lucht zag vallen en onze eigen sprong uit een Cessna boven de hei van Ede. De Liberation Route is nog altijd actueel en leuk om een gedeelte van te doen bijvoorbeeld per parachute. Wij houden ons aan ons plan vast om niet meer uit een vliegtuig te springen.

8. De dames

Van een wat vrolijker kaliber was dat wij dames zelf de top tien haalden. Mogelijk had dit te maken met de lezing die Villager in Amsterdam op het Story makers Event van Cherrypickers gaf? We weten het niet, maar leuk is het wel.

9. Meisjes kwetsbaar na ramp Nepal

Eind april kostte een zware aardbeving in Nepal aan duizenden mensen het leven. Nomad sprak haar zorg uit. Nepal is een land waar veel kinderprostitutie voorkomt en in de chaos van een ramp zijn kinderen nog kwetsbaarder, aldus de fotografe die werkzaam voor Free a Girl is, een noodorganisatie die strijd tegen mensenhandel en kinderprostitutie in onder meer Nepal.

Je dochter kwijt in Nepal Nomad&Villager

10. Moskou, de vijf tips van…

Of het aan Poetin ligt, of het feit dat Rusland veel in het nieuws, is weten we niet maar Rusland nieuws en verhalen doen het altijd goed op de site. Ditmaal tips over Moskou een stad als geen ander. Vol koeien, verstikkende wierook, zitzakken en literaire tuinen.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.