De 10 best gelezen verhalen van juni

Wat hebben een vrouw in aluminium folie en Berlijnse geesten met elkaar te maken? En waarom zijn Utrecht en Griekenland in trek? Soms kun je bij de best gelezen verhalen een linkje leggen naar de actualiteit, maar soms ook helemaal niet. We presenteren de 10 best gelezen verhalen van juni 2015.

Wereld – Volgens Google Analytics waren dit de best bezochte verhalen. We proberen te verklaren waarom, al doen we dat soms met een knipoog. Hier volgen: de 10 best gelezen verhalen van juni 2015.

De 10 best gelezen verhalen van juni

1. Rotterdam-zuid 10 hotspots

Rotterdam is in opmars. Met de nieuwe markthal, het nieuwe Centraal Station en de architectonische en culturele ontwikkelingen op de zuid-oever, krijgt de stad voor buitenstaanders steeds meer een eigen smoel. De stad is (een) hot (spot) en voert tegenwoordig heel wat lijstjes aan van de New York Times tot aan iedere must-see blog. Wij dames hebben onze roots in deze stad en gaan dan ook geregeld naar ‘huis’ om weer even van de stad te genieten. Zo ruilde Villager onlangs haar woning met Rotterdammers en kreeg Nomad kaartjes voor North Sea Jazz.

2. Over elfjes en kogelgaten

Op de site kwam een extra laag met blokken en daarin is ook een blok gereserveerd voor ons boek Over elfjes en kogelgaten. Het boek wordt ook door het tijdschrift Meridian Travel Magazine als lezersaanbieding aangeboden en beide acties zorgden ervoor dat we veel bezoek op die post kregen.

Maanlanding in Noorwegen

3. Afscheid van Palestina

Soms weet je niet waarom een verhaal ineens veel bezoekers trekt, in de media is het stil over Israël en Palestina, maar dat maakte de ongelijkheid niet minder aanwezig. Een verhaal over leven achter de muur.

4. Utrecht, de vijf tips van…

De belangstelling voor Utrecht is groot nu de Tour de France daar op 4 juli begint. En dat merkten wij ook hier op de site waar Utrecht, de vijf tips van… veel bezoekers trok. Overigens zijn de tips ook zeer geschikt voor wie niet van de tour houdt en liever van muziek, film of een park wil genieten.

Utrecht Nieuwegracht, de 10 best gelzeen verhalen van juni

5. Huur ons in

Onze nieuwe vaste post Huur ons in bovenin waarin we aangeven dat we ook voor diverse klussen ingehuurd kunnen worden, leverde veel bezoekers op en een aantal mooie opdrachten.

Een daarvan is een reis naar Fortaleza Brazilië komend jaar waar we een aantal verhalen over de bijwerkingen van de Olympische Spelen gaan maken.

Over Nomad & Villager | The ladies Nomad & Villager

6. Cornwall, de vijf tips van…

Het was een van onze eerste tips van locals aangeleverd door een ambassadeur van het eerste uur. Maar deze tips zijn nog altijd actueel en zeer uitnodigend. Theaters aan zee, kronkelende weggetjes en intieme restaurantjes. Wellicht is het deze zomer wel tijd voor een vakantie in het fraaie Cornwall!

7. Geesten in Berlijn

Het was intens koud in de Duitse hoofdstad toen we aankwamen. Toen we de volgende morgen het gordijn open deden ontdekten we dat we wel op een hele bijzondere plek sliepen. Een verfrissende vertelling voor tropische nachten.

8. Kreta, de vijf tips van…

Griekenland daarentegen is voortdurend in het nieuws. Maar het kan ook zijn dat Kreta het goed doet bij mensen die op zoek zijn naar mooie tips op dit eiland. Want die zijn er. Eten in een klaslokaal dat tot restaurant wordt omgetoverd en kleine baaitjes waar alleen de lezers van Nomad & Villager de weg leren kennen.

Kreta schelpen De 10 best gelezen verhalen Nomad & Villager

9. Berlijn in boeken

Een maand of twee geleden begonnen we met de rubriek Bestemming in Boeken. Samen met facebookbezoekers stellen we een lijst samen van de boeken die je moet lezen als je naar die bestemming gaat. Inmiddels hebben we er drie en is een vierde in de maak. De website Doesburg Direct vroeg welke boeken mensen mee op vakantie namen en stuitte ook op onze rubriek. Berlijn bleek favoriet.

10. Marie

Als je straks die Route du soleil afjakkert op weg naar het zuiden, stop dan ook eens halverwege. In de prachtige stad Metz bijvoorbeeld of bij de wonderlijke Marie. In haar voormalig stationnetje voorziet ze iedere passant van eten en een bed en desgewenst een verhaal.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.