De 10 best gelezen verhalen van juli

Wat hebben een vrouw in aluminium folie en Berlijnse geesten met elkaar te maken? En waarom zijn Utrecht en Griekenland in trek? Soms kun je bij de best gelezen verhalen een linkje leggen naar de actualiteit, maar soms ook helemaal niet. We presenteren de 10 best gelezen verhalen van juni 2015.

Wereld – Iedere maand kijken we welke verhalen het best werden bezocht. We proberen daarbij een link naar actuele gebeurtenissen te leggen. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. Hier volgen: de 10 best gelezen verhalen van juli 2015.

De 10 best gelezen verhalen van juli

1. Curaçao, de vijf tips van…

Nomad woonde er jaren en veel Nederlanders gaan er graag op vakantie. De tips voor dit Antilliaanse eiland werden de afgelopen maand veel bekeken.

2. Toen wij uit Rotterdam vertrokken…

Een ode van een ander kaliber was het verhaal over liften met Jaap in Spanje. Een verhaal dat Villager schreef naar aanleiding van het overlijden van haar beste vriend Jaap die half juni aan ALS overleed. Een ziekte die bekendheid verwierf met de bucket challenge, maar waarbij de artsen zich nog steeds voor een raadsel gesteld zien.

3. Nomad & Villager

Wij dames kunnen ook nog steeds op enige belangstelling rekenen. De wie is wie wordt nog veel bezocht. Want wie zijn de dames maar ook wie is nou Villager en wie Nomad? Vooruit nog één keer het ezelsbruggetje: (N)icole = (N)omad, de zwerver die heel de aarde al overtrok.

Villager is de blijver, die zich graag in gemeenschappen nestelt om te observeren en te beschrijven. Overigens zijn de namen minder doordacht dan doet vermoeden. Ze zijn gewoon ontstaan toen de dames hun site Nomad Reports en Stories of a Global Villager samenvoegden.

Over Nomad & Villager | The ladies Nomad & Villager

4. De colporteur uit Bilbao

Bilbao is hot. Ooit een oude vieze stad, is ze getransformeerd in een prachtige zwaan. Maar waarom dan juist het verhaal over de jonge encyclopedie verkopers Ramon en Pablo aansloeg? Geen idee. Ze gingen langs de deuren in een tijd dat op iedere straathoek Guardia Civil stond.

Een tijd toen de ETA er genoegen in schepte zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Misschien is het de parallel met het terrorisme van vandaag dat het verhaal uit de vergetelheid haalde.

5. Schatgraven in de Vogezen

De vakantie is aangebroken en velen gaan weer op weg naar het zuiden. Richting Frankrijk of Spanje. En dan kom je langs Metz. Een stad in de Vogezen die velen links laten liggen. Maar deze stad net als de omgeving is een stop meer dan waard.

Lorraine Vogezen Metz

6. Nieuwe wildernis van Tiengemeten

Over eilanden gesproken, ons eigen wilde eiland Tiengemeten kreeg ook veel bezoekers. Niet in de laatste plaats omdat het ook op de site van Natuurmonumenten belandde. Het eiland en de geschiedenis zijn bijzonder en voor wie het niet kent…, neem de ferry en ga op avontuur.

7. Hamburg, de vijf tips…

Soms staat een stad ineens in de spotlight. Ditmaal was het het vermakelijke verhaal vol tips voor Hamburg van Femina een graag gelezen post. Femina die een meneer naar Hamburg volgde. De meneer beviel niet. Hamburg wel.

8. IJsland in beeld

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat geldt zeker voor IJsland. Verhalen over dit prachtige land worden veel bezocht, maar ook op de beelden wordt veel klikt. En terecht.

9. Antwerpen, de vijf tips van…

Eigenlijk zijn dit niet vijf gewone tips maar prachtig proza van een fantastisch schrijver verpakt in tips. Toen het verhaal eind juni op de site verscheen, ging het viral. Het werd talloze keren gedeeld. En terecht. Het is een poëtische ode aan de stad. En passant dook iedereen weer de boekenkast in om Elschot te lezen.

10. Standplaats Stasi

Waarom precies nu, weten we niet maar het verhaal van Marita Ulbricht over haar tijd in de Stasi gevangenis werd veel bekeken. Het is ook een bijzonder verhaal over een bizarre tijd aan de oostkant van de Berlijnse muur. Waar de gevangen vrouwen notabene spullen voor het westerse Ikea maakten.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.