De 10 best gelezen verhalen van februari

Wanneer is een bizar zelfportret toch intrigerend? Wat hebben de Srebrenica dagboeken met onze reis naar Vareš te maken? En waarom is de Bootfietser alweer in het nieuws? Soms kun je bij de best gelezen verhalen een link naar het nieuws leggen. We doen weer een poging. De best gelezen verhalen van februari 2015.

Wereld – Waarom deden juist deze het verhalen het goed? Verklaringen zijn er soms, maar lang niet altijd. Hier volgen: de 10 best gelezen verhalen van februari.

1. De Bootfietser

De 10 best gelezen verhalen van februari | de bootfietser | Nomad&Villager

De bootfietser was op weg naar Brazilië en werd voor de kust aangevallen door haaien. Hij bleef gelukkig ongedeerd en kon door de Braziliaanse kustwacht worden ontzet. Ons interview met de avonturier kon weer op belangstelling rekenen. Even lekker op vaste grond fietst hij nu door Brazilië. Vast veel veiliger voor Ebrahim die zijn leven radicaal omgooide en over oceanen fietst.

2. Liefdesverhalen

Het was februari en het was Valentijn en de liefde lonkte. En wat is er nou mooier dan een verhaal over de liefde? Tien liefdesverhalen van de dames werden druk bezocht. We hopen dat de verhalen hier en daar voor iets moois zorgden.

3. De Maasvlakte

NAF_2956

In januari gingen we op avontuur op de Rotterdamse Maasvlakte. Anders dan verwacht bleek het gebied vol natuurlijke verrassingen te zitten. Zeehondjes, breiende oma’s, heerlijke patat en ke-nariespotters, die mag je alleen niet zo noemen, leerden we. “Een vliegtuig spot je, een vogel niet.” En blijkbaar wilden meer mensen weten wat daar nou precies te spotten viel op die Maasvlakte.

4. Tien onbekende stedentrips

En we waren toe aan iets onbekends. De stedentrip naar Valladolid of Zurich of Mechelen, want Parijs en Londen hadden we nou wel gezien. We willen wel eens een prikkelpakketje of naar de onafhankelijke republiek Uzipis, waar in de grondwet staat dat een hond nou eenmaal het recht heeft een hond te zijn.

5. Cruise to Nowhere

Cruisen is het nieuwe op vakantie vieren 2015. Zo vertelde reisschrijver Jan Donkers bij DWDD dat hij altijd op een Americana cruise gaat, waar mensen zoals Emmylou Harris optreden.

Onze eigen hachelijke avontuur op een cruise, die uiteindelijk naar Nowhere voer, trok veel bekijks.

6. Visumtraining

En misschien voorvoelden we al wel dat Poetin kwijt zou raken en wilden mensen mee helpen zoeken, want Rusland was hot. Vooral het verhaal hoe je nou in godsnaam aan een visum voor Rusland komt werd eindeloos geraadpleegd.

7. Zutphen, de vijf tips van…

De Vrije Scholen trekken steeds meer leerlingen kopte de Volkskrant onlangs. Zutphen is de stad van de antroposofen en de Vrije scholen. Klaarblijkelijk zijn er nogal wat antroposofen, want maar liefst 5000 mensen klikten in februari op Zupthen, de vijf tips van…  Ze wilden allemaal tips over de energetische banen in het stadhuis. Of was er iets anders in Zutphen aan de hand en hebben wij het grote nieuws gewoon gemist?

8. Bosnië in beeld

Bosnie houten schuur

Wij gingen naar Bosnië op hetzelfde moment dat kolonel Charlef Brantz een boekje opendeed over Bosnië en de rol van de Blauwhelmen twintig jaar eerder. We zetten onze eerste beelden online van Bosnie in Beeld na onze reis in februari. En ze scoorden torenhoog zowel hier in Nederland als ook in Bosnië.

9. Controversiële zelfportretten

Moeten zelfportretten altijd mooi zijn? De meesten van ons vinden van wel. Maar de Finse kunstenares Iiu Susiraja dacht daar anders over. En wij op onze beurt bleken haar zelfportretten zeer intrigerend te vinden.

10. Parfum van Oostende

Oostende Vlaamse blogprijs| Nomad&Villager

Deze reportage werd in januari genomineerd voor de Belgische Blog Awards.  Op 5 februari gingen we naar Den Haag en daar werd duidelijk dat wij de winnaars waren. van de allereerste blogprijs.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

 

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.