De 10 best gelezen verhalen van augustus

Wat hebben zwemmende varkentjes en een Chinese badmode met elkaar te maken? En waarom zijn Nijmegen en Lviv in trek? Soms kun je bij de best gelezen verhalen een linkje leggen naar de actualiteit, maar soms ook helemaal niet. Een overzicht van de 10 best gelezen verhalen van augustus 2015.

Wereld – Iedere maand kijken we welke verhalen het best werden bezocht. Soms is er een link te leggen naar e actualiteit, maar soms ook niet. Augustus 2015 stond in het teken van de zwoele zomer en zomerse verhalen. Zoveel was wel duidelijk. Hier volgen: de 10 best gelezen verhalen van augustus 2015.

De 10 best gelezen verhalen van augustus

1. Gitarist van de blauwe bergen

Wie zich nog eens een zwoele zomeravond in de bergen of preciezer nog in de bergen van Catalonië voor de geest wil halen, komt al snel bij De gitarist van de blauwe bergen uit.

Zijn tonen dringen aarzelend door de doornige beschoeiing die het terras van de heuvel scheidt, glijden zachtjes langs de appelbomen vol vrucht, kruipen over de verlaten picknicktafel tot ze vlak voor de tent ineenvloeien tot een rumba.

2. Schatgraven in de Vogezen

En om in Spanje of Zuid-Frankrijk te komen, kom je meestal langs de Vogezen. Gezien de populariteit van de post, moeten er toch mensen in Metz gestopt zijn.
Zouden ze de nachtwandeling hebben gemaakt? De zwanen en de draak hebben gezien? Pizza hebben gegeten bij Matisse? Laat het ons weten!

3. Lviv, de vijf tips van…

Zo heb je nog nooit van Lviv gehoord en zo blijkt ineens je halve vriendenkring er naar toe te gaan. Die multiculturele prachtige stad in de Oekraïne op de grens met Polen. En iedereen komt met enthousiaste verhalen terug. De stad is mooi, de mensen aardig, de geschiedenis gelaagd. Kortom een goede stad om te bezoeken.
Metz, de beste verhalen van Nomad & Villager

4. Bijbelse taferelen uit Rusland

Misschien was het voor sommige mensen te warm en wilden ze even bij afkoelen bij een frisse post. Over bevroren meren in Siberië bijvoorbeeld. Vol huskies die zichzelf gespiegeld zien in het ijs.

5. Badmode in China: de facekini

En ja en in de zomer vraag je je af wat voor een bikini je dit jaar moet dragen. In China hebben ze daar wel een heel bijzonder antwoord op: de facekini.

6. Horen, zien en Mechelen

Het blijft een bijzondere stad: Mechelen met zijn talrijke monumenten en veel cafeetjes en de prachtige uitgestippelde routes naar thema. Blijkbaar zijn meer mensen overtuigd geraakt de stad eens te bezoeken, want Horen, zien en Mechelen kreeg een record aantal bezoekers.

7. Oman in beeld

Oman is een prachtig land. Daarvan getuigen ook de mooie beelden die Nomad er maakte. Helaas heeft het land net als Jordanië en onder meer Egypte te lijden onder de angst voor islamitische bestemmingen. En dat is jammer want de bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk.

Oman de 10 best bezochte verhalen

8. Nijmegen, de vijf tips van…

Zomer in Nijmegen is natuurlijk de vierdaagse die jaarlijks enorm veel wandelaars en bezoekers trekt. En wat hadden we te doen met de 91-jarige Fin Yrjö Saraste die niet binnen de tijd was. De post over tips voor Nijmegen werd dan ook veel bezocht.

9. Kamperen op de NDSM-werf

Vakantie in eigen land, in de hoofdstad maar dan wel zo dat je eigenlijk weer op het platteland zit. Dat is als hippie kamperen op de NDSM-werf. Een mooie en bijzondere plek aan de overkant van het IJ.

10. Bahama’s, de vijf tips van…

En voor wie eigen land te banaal is, is daar natuurlijk altijd nog de Bahama’s. Maar we denken dat deze post het vooral goed doet vanwege die ontzettend leuke varkentjes.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.