De 10 best gelezen verhalen van april

Wat hebben Bosnische begraafplaatsen met dakloze Groningers te maken? En waarom is solo reizen naar Cuba ineens in trek? Soms kun je bij de best gelezen verhalen van een maand een mooie link naar wereldgebeurtenissen leggen. We doen in ieder geval een poging. De 10 best gelezen verhalen van april 2015.

Wereld – Waarom deden juist deze het verhalen het goed? Verklaringen zijn er soms, maar lang niet altijd. Hier volgen: de 10 best gelezen verhalen van april.

De tien best gelezen verhalen van april

1. Bosnie, land van grafstenen en dolende liefdes

We reisden door het oosten van Bosnië, twintig jaar na de burgeroorlog en sliepen bij Bosnische moslims thuis. Eén verhaal kwam op de site terecht.

Het andere zal in november in ons boek Kelten, Koerden en Kogelgaten verschijnen. Kennelijk zijn we niet de enigen die Bosnië intrigerend vinden want het was het best gelezen verhaal.

2. Visa-rijke cultuurgezinnen

Het verhaal stond al wat langer op de site. Een column ingegeven door ergernis over het voornemen iets voor een ander te doen om dan voortdurend door bureaucratie te worden tegengewerkt.

En toen kwam afgelopen maand de Bed, Bad & Broodregeling in het nieuws waarop het kabinet dreigde te struikelen. En bleken er Nederlanders te zijn die illegalen in huis namen. En toen ging deze column ineens viral.

 3. Haarlem, de 5 tips van…

Hij is een begenadigd fotograaf van dieren én muzikanten en loopt voor Haerlems Bodem alles af wat er over zijn stad te vinden is. Met succes want zijn Haarlem tips werden gretig gelezen.

4. Valencia, 10 hotspots

De tien best gelezen verhalen van april 2015 Valencia Nomad&Villager

En een Engelstalige post deed het goed. Geen idee waarom maar blijkbaar overwegen Amerikanen naar Valencia af te reizen. Of lezen Valencianen graag over hun eigen stad.

Amerikanen en Spanjaarden zijn na Nederlanders onze beste bezoekers. Grappig omdat wij altijd denken dat het onze zuiderburen zouden moeten zijn.

5. Voor de vrijheid van Vlinder

De Koerdische baby vlinder kreeg opnieuw veel bezoekers. Aanleiding de uitspraak van de VVD dat mensen in de eigen regio moeten worden opgevangen en niet naar Nederland moeten komen. Vlinders ouder willen helemaal niet naar Nederland. Die willen gewoon naar huis. Naar Damascus. Naar het leven dat ze ooit hadden, voordat ze als tweederangs burgers in een vluchtelingenkamp in Irak terecht kwamen.

6. Solo reizen in Cuba, de vijf tips van…

Of Cuba is in, of vrouwen willen naar Cuba. Helemaal duidelijk is het niet maar de post: Hoe je als alleen reizende vrouw in Cuba overleeft, vond gretig aftrek.

7. Het Groningen van dakloze Max

De tien best gelezen verhalen van april 2015 Daklozen in Groningen Nomad&Villager

Max is inmiddels niet dakloos meer maar het verhaal wordt nog altijd veel gelezen. En waarom ook niet, want het verhaal van Max is het verhaal van velen. En nog altijd zijn er daklozen die graag hun stad op hun manier aan jou willen laten zien.

8. De val van de muur

Een verhaal dat het ook goed doet buiten de maand november als de val van de muur herdacht wordt. Waarom juist nu dit verhaal over de aanloop tot de val in trek was? Geen idee, misschien omdat het een intrigerend stukje over de geschiedenis is? Dit is echt een voorbeeld van hoe miscommunicatie grote gevolgen voor de wereldgeschiedenis kan hebben.

9. Ronda, de vijf tips van…

Tips doen het altijd goed, mensen willen snel iets weten daar zijn tips voor. En blijkbaar wilden ineens veel mensen iets over de poëtische stad Ronda weten.

10. Rusland in boeken

Samen met onze lezers op Facebook stelden we een lijst samen van boeken die je moet lezen als je iets van dit land wil begrijpen. In bestemming in boeken kwam zoveel moois voorbij, dat je daarom alleen al naar Rusland zou willen.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.