Over baby’s en Groenland

Soms gebeuren dingen gewoon. Je staart je blind op een gegeven, geeft het vervolgens op omdat het nauwelijks haalbaar lijkt en dan op een dag blijkt er toch een prachtkans aan te komen. Zo verging het ons afgelopen maand.

Wereld – Het was een beetje stil, dat geven we eerlijk toe. Sinds Villager pleegmoeder van een baby werd afgelopen september, kan ze haar ogen nauwelijks meer open houden en denkt ze louter nog in luiers en flesjes. Een verhaal tikken, lijkt iets uit een andere tijd. Dus schroefde ze haar eigen verwachtingen iets terug.

Kinderbescherming

Daarbij was ze ook in gevecht met de kinderbescherming om een van haar andere pleegkinderen binnenboord te houden. Een gevecht dat ze jammerlijk verloor en waarover ze schreef op haar persoonlijke blog.

Ondertussen probeerde Nomad achter de schermen de overige verhalen voor het boek te researchen. We wilden naar een bijzondere eilandengroep voor ons boek in Canada, maar Air Canada bleek geen geld te hebben om onze tickets te sponsoren. We wilden ook naar Groenland, maar dat bleek al helemaal een mijl op zeven als je niet alles uit eigen zak wil betalen.

Fabulous Mama

En toen ineens gebeurde er iets wonderlijks. Meridian Travel, waarvoor wij schrijven, werd ook de uitgever van Fabulous Mama. Fabulous Mama is hét glossy lifestyle magazine voor mama’s met kinderen tussen de 0 en 12 jaar.

“Ja en dus?”, horen we je denken, “jullie doen toch reis- en sociale reportages?” Klopt, maar aangezien Villager alleen nog maar in luiers kan denken, dronken we een kopje koffie met de hoofdredactrice van het blad.

Kinderprostitutie

En gingen met een paar mooie opdrachten naar huis. Want we schrijven ook geregeld over kinderprostitutie en kinderen in vluchtelingenkampen en laat Fabulous Mama nou net behoefte hebben aan zulke verhalen.

Dus leverden we een aantal beeldreportages voor het blad aan en schreef Villager een persoonlijk tearjerker over pleegzorg. Deze verhalen staan in de volgende editie van het blad.

Groenland

We mogen een reportage maken op Ibiza en… er was interesse voor ons verhaal over een Inuit kindertehuis op Groenland. Dus nu zijn we weer een stapje dichter bij Groenland waar we ook voor ons tweede boek een verhaal willen maken.

Nu moeten we alleen nog Villagers baby in slaap zien te sussen en dan kunnen we aan de slag!

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Lucy Lambrix

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.