De best gelezen verhalen van september 2017

Freek Vonk werd seksueel benaderd door een panda. Trump en Kim Jong Un deden wie het verst kon plassen met een waterstofbom en Villager ontmoette cowboys en indianen in Oregon, terwijl de orkanen Irma en Maria Florida en de Caraïbische gebieden terroriseerden. Wat zagen we daarvan terug op de site. De 5 best gelezen verhalen van september 2017.

Wereld –  Er was weer een hoop gaande in de wereld, maar merken we dat ook op de site? Soms kijken we verbaasd naar een verhaal en vragen ons af: “Hé, waarom is dat verhaal deze maand zoveel bekeken?” Soms blijkt er iets in het wereldnieuws te hebben gespeeld dat bezoekers bij ons opleverde omdat er kennelijk een link is.

Best gelezen verhalen van september 2017

Iedere maand proberen we te ontdekken of er een link tussen de best gelezen verhalen en het wereldnieuws is. Soms springt dat in het oog zoals toen we over India en kinderprostitutie schreven en er die maand een grote zaak in het nieuws kwam. Soms hebben we geen flauw idee waarom een verhaal druk wordt bezocht. Zoals bijvoorbeeld afgelopen maand bij Sicilië. We duikelden de cijfers op en koppelden die aan het nieuws en wat blijkt? Kennelijk bracht het wereldnieuws ook deze maand bezoekers naar onze site.De best gelezen verhalen van september 2017.

1. Slapen bij de boer op Sicilië

Het is alweer een tijdje geleden dat we op een prachtig landgoed mochten overnachten in Sicilië. Net als ik me geïnstalleerd heb voor de nacht, hoor ik een bloedstollende kreet… Het leverde een bijzondere nacht op maar waarom het ineens zo goed bezocht werd deze maand? Het enige dat we kunnen bedenken is de panda die Freek Vonk seksueel lastig viel? Ik bedoel het is maar een kleine stap van een panda naar een reuzeninsect. Toch?

ecotoerisme op Sicilië

2. Ronda tips van locals

Na Bilbao en Valencia, wordt nu ook Ronda steeds meer bekeken. En terecht want het is een schitterende stad, die het verdient om bezocht te worden. Waarom de stad ineens zo in is? Geen idee.

Barcelona en Madrid beheersten het nieuws in verband met de afscheidingsperikelen. Maar Ronda ligt daar mijlenver van verwijderd. Dat kan ook een reden zijn.

Ronda tips

3. Op stap met Hey love

De winter komt er aan en we kruipen weer dichter tegen elkaar. Tijd voor een beetje romantiek. Maar waar zullen we dan heen gaan? De nieuwste trend op reisgebied is je te laten verrassen. Villager ging met reisorganisatie Hey love op stap. Om haar huwelijksdag te vieren, gaf ze alles uit handen. En het was een enorm succes.

Zo’n succes, dat controlfreak Nomad ook een nachtje boekte. Hoe dat gaat verlopen, horen jullie binnenkort van ons!

4. Arm in Welvaartsland

Een verhaal dat geplaatst werd in de Groene Amsterdammer en nog altijd actueel is: armoede in Rotterdam. Maar dit verhaal is exemplarisch voor de rest van Nederland. Afgelopen week kopte de Volkskrant dat er een nieuwe armoede is: zij die wel werken in tal van baantjes maar niet rond kunnen komen. De voedselbank heeft zich helaas inmiddels een plek in ons midden verworven.

Afgelopen week, ook in het nieuws, vroegen ouders Albert Heijn of ze ook geen plakplaatjes aan de voedselbank konden doneren, dan werd met al die rages niet zo duidelijk wie de supermarkt niet kon betalen.

5. Als een local in de Afrikaanderwijk

Als je dan toch in Rotterdam bent, ga dan eens naar de Afrikaanderwijk voor een rondleiding door deze bijzondere multiculturele wijk. Wij deden het met gids en het was een bijzondere ervaring.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.