De best gelezen verhalen van oktober 2017

Het werd uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar en in Spanje ging het er verhit aan toe. De onafhankelijkheid van Catalonië werd met harde hand tegengehouden. Het regende geweld en uiteindelijk lieten ook in Nederland de blaadjes los. En wat lazen onze bezoekers als ze op onze site kwamen schuilen? We zetten het op een rijtje. De 5 best gelezen verhalen van oktober 2017.

Wereld –  Ditmaal werd het nieuws vooral beheerst door Spanje. Het adoptieland van mevrouw Villager waar zij een geitenstal bezit. De afscheidingswens van Catalonië werd met harde hand neergeslagen. Er was weer een hoop gaande in de wereld, maar merken we dat ook op de site?

Best gelezen verhalen van oktober 2017

In oktober kregen we veel bezoekers op de Spanjeverhalen. Die worden altijd wel goed gelezen, maar nu was er ook veel aandacht voor reisverhalen uit regio’s als Baskenland die zelf een bloedige strijd hebben gevoerd met de ETA. Hier volgen de best gelezen verhalen van oktober 2017.

1. De colporteur uit Bilbao

Het is 1987. Eerder die zomer heeft de ETA met een autobom 21 mensen gedood. Mevrouw Villager was destijds in Bilbao. ‘Een stad zo lelijk alsof je blootsvoets in stront stapte’, aldus een inwoner. Dertig jaar later is ze terug in de stad. Ze ziet grote verschillen. Het lelijke jonge eendje is uitgegroeid tot een mooie zwaan. Maar Villager ziet ook overeenkomsten met de stad van toen. Ze schreef het op in De colporteur van Bilbao.

2. IJsland blues

Niet iedereen is op zoek naar chaos en ongeregeldheden. Sommige mensen zoeken juist om die reden de rust. Het verhaal van de Hollandse Mirjam in dat verre puntje van IJsland, werd zowel in het Nederlands als het Engels zeer goed bezocht. “Verbonden met de natuur en puur”, schreef een lezer. En dat is het ook.

3. Ring of Kerry in beeld

We vertrokken met srprs.me naar bestemming onbekend. Het onbekende bleek Cork in Ierland te zijn. We moesten ter plekke bedenken: gaan we links of rechts? Het werd uiteindelijk de Ring of Kerry een prachtig gebied vol bijzondere baaien en inwoners die daar niet voor onder deden.

4. De conciërge van de Gran Via

Terug naar Spanje. Naar Valencia, een stad waar we veel over schreven. Tijdens een van de bezoeken, ontmoet Villager de conciërge van het gebouw waar zij verblijft en die de deur voor haar openhoudt.

Hij gaat binnenkort met pensioen had haar gastvrouw laten weten en dan heeft dit gebouw geen conciërge meer. Dat is niet meer van deze tijd. Villager was geïntrigeerd door de man en stuitte op een bijzonder geheim.

5. Door de favelas van Forteleza

Het blijft een verhaal dat steeds weer gelezen wordt: ons avontuur in de sloppen van Forteleza en onze aanhouding door de politie. Bijzonder daarbij is dat de Engelstalige versie daarbij ook goed bezocht wordt.

Kennelijk zijn we ook al een beetje bekend over de grenzen:) Zelf bekijken we het verhaal niet al te vaak, want het waren toch wel angstige momenten.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.