De best gelezen verhalen van juni 2017

Terrorisme hield Engeland in zijn greep. De Fransen kozen een nieuwe president met een veel oudere vrouw. En wij? Wij klaagden dat het te heet was want juni was wereldwijd de heetste maand. Villager vertrok naar Zuid-Afrika en Nomad viel met haar project School for Justice in de prijzen bij Cannes International Festival of Creativity. En waar waren jullie deze maand? De 5 best gelezen verhalen van juni 2017.

Wereld – En terwijl de wereld deed, wat ze deed, gebeurde er bij ons iets opmerkelijks: ons verhaal van Johannus de boer op de Faeröereilanden werd het best bezocht. Niet in de Nederlandse versie, nee aan de Engelse kant. Het is de eerste keer dat we meer bezoekers aan onze Engelstalige kant mochten ontvangen.

Trøllanes Faeröereilanden best gelezen verhalen

Best gelezen verhalen van juni  2017

Wellicht zochten velen beschutting op een afgelegen eiland in het rumoer van de dag. Wat zien we daar van terug in bezoeken op de site? Aanvankelijk vrij weinig. We zien dit keer nauwelijks een rode draad.

1. De rijkdom van boer Jóhannus in Trøllanes

De sympathieke boer Jóhannus kreeg opnieuw veel visite in zijn gehuchtje aan het einde van een eiland op de Faeröer eilanden. Waren het vorige maand nog de Nederlandstaligen, nu leek ook ook de rest van de wereld hem gevonden te hebben op dit rustige plekje op aarde.

2. Deventer, stad van voetstappen

Kampen was afgelopen maand de gastheer van de Internationale Hanzedagen. met bezoekers uit meer dan 40 landen. Wij maakten verleden jaar een bootreis langs deze steden.

Eerlijk gezegd hadden we verwacht dat Kampen dan ook bezocht zou worden, maar dat gebeurde niet. Het was Hanzestad Deventer dat deze maand op het nodige bezoek mocht rekenen.

3. 10x bijzondere overnachting in Berlijn

Berlijn verveelt nooit vinden wij en een stedentrip blijft altijd weer boeiend omdat in de stad steeds steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Zoals bijzonder slaapplekken. Daar waar Merkel eens haar hoofd neerlegde of in een cel, een DDR- appartement of of, afijn, kijk zelf maar. Er is genoeg.

4. In het voetsporen van een prins

Misschien is er iets met prinsen dat ons ontgaan is, maar feit is wel dat er ineens weer aandacht is voor dit verhaal over twee bijzondere steden. Wij deden Valladolid en Zaragoza aan in een reis en ontdekten dat ze met elkaar verbonden werden door de Spaanse prins. Hoe dat zit? Lees het verhaal!

Valladolid en Zaragoza in het voetspoor van een prins

5. Cornwall, tips van locals

Groot-Brittannië mag dan onder vuur liggen vanwege de Brexit en tevens geteisterd worden door aanslagen, de interesse voor het eiland is er niet door verminderd. Hooguit verschuift de aandacht naar rustigere plaatsen als Cornwall, want dat werd de afgelopen maand druk bezocht.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.