De best gelezen verhalen van augustus 2017

De zomer was nat en in onze eieren werd de giftige stof fipronil aangetroffen. Jacob Zuma overleefde een motie van wantrouwen en de Rohingya in Myanmar werden nog meer in het nauw gedreven. En net toen we dachten dat we alles hadden gehad, volgde er een aanslag in Barcelona. En waar waren jullie deze maand op onze site? De 5 best gelezen verhalen van juni 2017.

Wereld – Kennelijk bracht het wereldnieuws ook bezoekers naar onze site. Iedere maand proberen we te ontdekken of er een link naar het wereldnieuws is. Soms springt dat in het oog, soms hebben we geen flauw idee waarom een verhaal druk wordt bezocht.

Best gelezen verhalen van augustus 2017

Barcelona was duidelijk. Maar Zwolle en Schotse mythen konden we niet herleiden tot het wereldnieuws. En dat is eigenlijk ook wel leuk zo.

1. Noordoost IJsland in beeld

Het is voor het eerst dat een ‘in beeldserie’, die pas een paar dagen geleden werd gepubliceerd, meteen veel bezoekers genereert. Terecht natuurlijk want de foto’s van ons bezoek aan het uiterste noordoosten van IJsland zijn ook prachtig.

Mevrouw Nomad loopt in ieder geval al dagen fluitend over de redactie. Tenminste, dat zou het geval zijn geweest als we een redactie hadden gehad.

2. De fluorescerende kip van Groot-Brittannië

Het friponilschandaal wierp ook weer de vraag op of we niet eens op een andere manier met dieren moeten omgaan. Wat ons als vegetariërs betreft: graag. Er kwamen nogal wat bezoekers op onze kip terecht.

Onze kip loopt gewoon los. Wel in een fluorescerend jasje. Dat spreekt vanzelf.

3. Perrito, Perrito

Na de aanslag in Barcelona, kwamen veel mensen op het verhaal van Perrito terecht. Eerst vonden we dat wat pijnlijk. Het was duidelijk dat mensen op zoek naar nieuws waren na de aanslag, maar uiteindelijk vonden we het ook wel een eer.

Het verhaal van de ontsnapte Perrito neemt lezers mee door Barcelona. Langs gedenkwaardige monumenten maar ook langs mensen met hun dagelijkse besognes en laat op die manier ook de veerkracht van de inwoners zien.

4. Zwolle, tips van locals

De tips die de Zwolse VVD-leider Thom van Campen voor ons maakten, vonden deze zomer gretig aftrek. Een aanleiding konden wij niet direct vinden, anders dan dat Zwolle een prachtige stad is die het zeker verdient bezocht te worden.

5. 11 Schotse mythen ontrafeld

Dragen ze nou wel of niet een onderbroek onder hun kilt. Tsja wij dames weten het antwoord wel natuurlijk. Maar wij deden dan ook grondig onderzoek. Ook naar midges, het Schotse weer en milieubewustzijn en kunnen wel iets verklappen: het is allemaal waar.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.