De 5 best gelezen verhalen van maart 2017

Maart roert zijn staart en dat was zeker het geval in politieke zin. We hadden verkiezingen in Nederland waarbij de rest van de wereld toekeek. Onze uitslag, zo was de gedachte, zou wel eens het startschot kunnen zijn van een populistische kentering in Europa. Maar de knal bleef uit, behalve voor de PvdA wellicht. De 5 best gelezen verhalen van maart 2017.

Wereld – Knallen kwamen er wel van andere delen van de wereld.

Best gelezen verhalen van maart 2017

En de vraag is iedere maand weer: Wat zien we daarvan terug op onze site? In een poging de wereld te duiden, presenteren we hier de 5 best gelezen verhalen van maart 2017.

1. De strijd van ecotoerisme op Sicilië

De grootste knal kwam uit Sicilië waar de Etna op spectaculaire wijze vuur spuwde.

Sicilië

Volgens een van de gidsen met wie wij op stap gingen in dit gebied, is de actieve Etna ervoor verantwoordelijk dat het gebied voortdurend van vorm verandert.

Hij betreurt het dat het gebied rond de vulkaan geen nationaal park is. “Maar ja”, concludeerde hij, “Italianen zijn daar nu eenmaal niet toe in staat.” Die woorden laten we voor zijn rekening, feit is wel dat het verhaal over de Etna goed werd bezocht.

2. Slapen in het Leuvens Hof

Wij mochten al op heel wat plekken ons hoofd neervlijen. Sommige accommodaties bestaan inmiddels al niet meer. Maar het Leuvens Hof wel en wij hebben er zeer goede herinneringen aan. Villager althans.

Nomad iets minder want die bivakkeerde in een bloemetjesdekbed op de gang om tot haar ontsteltenis te ontdekken dat… nou ja dat dus. Waarom iedereen deze maand naar Leuven trok is ons onbekend, maar een verstandig besluit is het wel, want het blijft een prachtstad.

3. De wildernis van Tiengemeten

Nog dichter bij huis maar minder bekend is het Zuidhollandse eiland Tiengemeten. Een eiland dat werd teruggegeven aan de natuur tot verdriet van het handjevol bewoners. Wij bezochten een van die bewoners en leerden veel over dit opmerkelijke eiland.

Dit verhaal leidde tot boosheid bij Natuurmonumenten die het een tendentieus verhaal vonden. Wij zijn ons van geen kwaad bewust, maar oordeel zelf.

4. Istanboel Blues

Over kwaad gesproken, iemand die voortdurend kwaad lijkt te zijn, is de Turkse leider Erdogan. Twee jaar geleden interviewde Villager in Istanboel een man genaamd Miles. Hij was gedurende haar verblijf haar gastheer en maakte zich ernstige zorgen over Erdogan. Zijn uitspraken bleken profetisch en het verhaal kreeg deze maand veel belangstelling.

5. Een man met borsten

Tijdens ons bezoek aan het Braziliaanse Fortaleza voor een reportage over kinderprostitutie, ontmoetten wij ook een aantal transseksuelen en travestieten. Sommigen voor een praatje op straat, maar een van hen nodigde ons thuis uit.

 

Het geweld tegen deze groep, zo vertelde zij, was enorm. Overigens niet alleen in Brazilië, maar ook in de rest van de wereld. Toen begin maart een filmpje op Facebook opdook over een op gruwelijke wijze vermoorde travestiet in Fortaleza werd het het tijd ons interview met Yolanda live te zetten. Het werd opgepikt door Flipboard en kreeg behoorlijk wat aandacht.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken 

N.B In verband met de veiligheid is Yolanda onherkenbaar in beeld gebracht. 

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.