De best gelezen verhalen van april 2017

Het was heel erg warm en toen heel erg koud. En de koning hield een speech die veel mensen ontroerde. Zelf interviewden we Tim Hofman, die op zijn beurt ons weer ontroerde. Ook op onze site werden de extreme temperaturen gevoeld en bezocht: van de woestijn in Oman tot het poolwater van Lapland. De 5 best gelezen verhalen van april 2017.

Wereld – De wereld kreeg te maken met nieuwe plagen. De enorme droogte van bijbels formaat die Jemen teistert tot aan de modderlawines in Colombia.

Trøllanes Faeröereilanden

Best gelezen verhalen van april 2017

Wat zien we daar van terug in bezoeken op de site? Aanvankelijk vrij weinig. We zien dit keer nauwelijks een rode draad.

1. De rijkdom van boer Jóhannus in Trøllanes

Het is vooral de sympathieke boer Jóhannus die veel visite krijgt in zijn gehuchtje aan het einde van een eiland op de Faeröer eilanden. Voor zover wij weten is het weer stabiel op die plek van de aarde.

2. De vrouwenhel van Kolkata

Veel minder stabiel is het in Kolkata, het voormalige Calcutta. Er is veel media aandacht in april voor de schrijnende omstandigheden van kinderen in prostitutie. Er zijn documentaires in de maak. Zowel in de Indiase media als ook in Nederland ligt het onderwerp onder vuur.

Tim Hofman vertrok begin april naar India als ambassadeur voor Free a Girl om daar een bijzonder project voor de slachtoffers van kinderprostitutie te openen. Wij kregen vooral aan de Engelse kant van dit verhaal ineens veel Indiaas bezoek.

4. De moederaap van Wadi Rum

En toen ging ook het weer op onze site een rol spelen. Of was het voetbal? Ineens trokken onze bezoekers en masse naar de woestijn van Wadi Rum, waar naar verluidt nog altijd Louis van Gaal ronddoolt. Of in ieder geval zijn evenknie waar het taalvaardigheid betreft.

5. Överleva in Zweeds Lapland

En toen werd het koud, zowel in het land als op de site want Zweeds Lapland met zijn ijzige poolwater, werd een digitale uh hotspot.

3. Oman in beeld

De best gelezen verhalen van april 2017

En ook de oases in Oman werden bezocht waar vrouwen de was doen en waar je nog prachtige vrouwen in speciale dracht tegenkomt. De serie werd destijds genomineerd voor de prestigieuze PANL fotoprijs.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.