De 5 best gelezen verhalen van februari 2017

Het was een rare maand met veel Trump op de voorpagina. In Pakistan werd Valentijnsdag verboden. In Nederland stevenen we inmiddels op de verkiezingen van maart af en zorgde Arjan Lubach er voor dat half Nederland aan de Kamergotchi ging. Villager kreeg Sybrand die ze angstvallig niet probeerde te euthanaseren en Nomad liet Jan Roos creperen. De beste verhalen van februari 2017.

Wereld – Kortom, op persoonlijk vlak ging het ons beter. Nomad mocht het ziekenhuis verlaten en we konden onze eerste brainstormmiddag op de hei houden. Nou ja pro forma want we zaten op een boot, maar de plannen voor ons nieuwe boek werden er niet minder om.

Best gelezen verhalen van februari 2017

En waar hielden jullie je deze maand op onze site mee bezig? Soms kun je bij de best gelezen verhalen een link leggen naar gebeurtenissen uit het nieuws, maar soms ook niet. Een lijstje van de 5 best gelezen verhalen van februari 2017. De eerste binnenkomer in de top 5 zagen wij in ieder geval niet aankomen.

1. De dames in het MuZIEum

Zie ik dat nou goed vroeg Nomad die nog altijd weigert een bril op te zetten omdat ze vreest dat dat t begin van t einde is. “De dames in het MuZIEum doet het goed deze maand.” En inderdaad een blik op Google Analytics bevestigde haar vermoeden.

Het is altijd intrigerend als een verhaal op een dag ineens 1000 x bekeken wordt. Wat is er aan de hand? Het antwoord was: geen idee in dit geval. Of toch: begin januari was het Wereld Braille Dag. Vervolgens duurde het nog een maand voor iedereen net als Nomad z’n bril opzette om ons verhaal te lezen. Zoiets?

2. De Joden van Tarnow

Beter te herleiden was was dit verhaal. Eind januari was het de internationale dag van de Holocaust en vanaf die dag zien we dat ons liefdesverhaal uit Auschwitz veel bekeken werd.

Het is ook een heel bijzonder verhaal vinden we zelf met die twee mensen die elkaar vinden, kwijtraken en opnieuw vinden.

3. Zwolle, tips van locals

Afgelopen jaar maakten we 8 reportages over de Hanzesteden. We reisden van Doesburg naar Hasselt per boot en verhaalden over 7 steden en de voorbereiding.

Zwolle

Eerder hadden we al tips van locals uit diverse Hanzesteden waaronder Zwolle.

Vanuit deze stad komen de tips van een raadslid van de VVD. Waaromhet tot de best gelezen verhalen van februari 2017 hoorde, weten we niet. Maar we klagen niet en geef toe: Zwolle is een erg leuke stad en volgens de Zwollenaren is het dé stad van de liefde.

4. Valentijnsdag verboden in Pakistan

Terwijl overal ter wereld kaartjes werden geschreven en de rode rozen werden aangeschaft – waarvoor we weer gewaarschuwd werden want die zorgden weer voor droogte in Afrika – kwam er uit Pakistan bijzonder Valentijnsdagnieuws. De viering van Valentijnsdag werd verboden.

Niet vanwege de dreigende droogte voor de inwoners, dat zouden wij kunnen begrijpen, maar de dag was nu eenmaal niet, tsja hoe zeg je dat…, in lijn met de Pakistaanse cultuur. En daar vonden wij dames dan weer wat van. En jullie kennelijk ook want het werd gretig bezocht.

5. De Faeröereilanden in beeld

We zijn hopeloos verliefd op de Faeröer Eilanden. Op de jonge boer Johánnus. Op boer Ottar en zijn Noorse moeder door wie we de ferry misten. Bij de Faeröer Eilanden in beeld vooral aandacht voor de mooie foto’s van Nomad. En dat werd gezien.

Tekst Anneke de Bundel – Beeld Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.