De 5 best gelezen verhalen van januari 2017

De eerste maand van het jaar zit er op. Een rommelige maand waarin er van alles gebeurde. Nomad draaide het ziekenhuis in. Villager slijt daar sowieso heel wat dagen in verband met een zieke moeder. En waar hielden onze lezers zich op? Soms kun je bij de best gelezen verhalen een link leggen naar gebeurtenissen uit het nieuws, maar soms ook niet. Een lijstje van de 5 best gelezen verhalen van januari 2017.

Wereld – Er is altijd dat moment aan het eind van de maand waarop je op Google Analytics kijkt en een paar keer in je ogen moet wrijven. Want wat waren de best gelezen verhalen van januari? Soms blijkt een oud verhaal ineens viral te zijn gegaan of erger, een mooi nieuw verhaal bleef eenzaam liggen zonder dat er iemand op bezoek kwam.

De 5 best gelezen verhalen van januari

Dit keer moesten we in onze ogen wrijven vanwege de wonderlijke tegenstelling van het onderwerp dat op nummer 1 stond. Want zeg nou zelf… terrasjesweer was het echt niet in januari. In ieder geval niet in Rotterdam.

1. Rotterdamse terrasjes

Het land lag onder een wit pak sneeuw en Trump haalde iedere dag de voorpagina. Terwijl de sneeuw onder onze laarzen knerpte, de ijzers uit het vet werden gehaald, bleken onze lezers, jullie dus, massaal naar de Rotterdamse terrasjes te zijn gegaan. Hadden jullie het koud? Hebben jullie heimwee naar de lente? Geen idee, maar Rotterdam was kennelijk de place to be.

De 5 best gelezen verhalen van januari 2017 Nomad 7 Villager

2. Door de favela’s van Fortaleza

Een verhaal dat we in Brazilië maakten, over kinderprostitutie en de sloppen, doet het goed. Brazilië kwam een aantal keren in het nieuws vanwege de corruptieschandalen en de moord op een vooraanstaande rechter die dit onderzoekt.

Corruptie komt veel voor in het verhaal Kinderen met een gat in hun ziel, waarin we jonge meisjes interviewen, maar het is uiteindelijk onze dollemansrit door de havenwijk die de hoogste ogen gooide.

3. Zutphen, stad van torens

Afgelopen jaar maakten we 8 reportages over de Hanzesteden. We reisden van Doesburg naar Hasselt per boot en verhaalden over 7 steden en de voorbereiding. Aanvankelijk deden vooral de kleinere Hanzesteden Doesburg en Hattem het goed.

Hanzestad Zutphen, de beste verhalen van januari 2017

Mogelijk omdat er minder over geschreven wordt en ze dus sneller oppoppen bij zoektochten. Doesburg is natuurlijk een thuiswedstrijd omdat Villager daar woont. Maar uiteindelijk nam Zutphen afgelopen maand ineens een sprintje. Waarom? Geen idee!

4. Antwerpen, 7 weetjes voor als je gaat

We begonnen een nieuwe rubriek: Weetjes voor (als) je gaat waarin we hotspots combineren met grappige feitjes over de plek. We trapten af met de Faröereilanden.

Wist je dat ze daar schapen gebruiken voor Google Streetview? Nou dat dus! En zo namen we vervolgens Antwerpen onder de loep. Met succes kennelijk want het werd het op 2 na best gelezen verhaal deze maand.

5. De dames op de Faeröereilanden

We begonnen dit jaar met iets nieuws: de damesverhalen worden voortaan geïllustreerd door Flos Fingerhoets die ook voor het AD en het Financiële Dagblad illustreert. Eerder deed zij Polen voor ons en nu de Dames op de Faröereilanden. Of het aan haar tekening ligt of aan het verhaal of aan allebei, geen idee, maar het scoorde goed.

Tekst Anneke de Bundel – Beeld Nicole Franken, Shutterstock

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.