De 10 best gelezen verhalen van januari

Wat hebben Demis Rousos en Irak met elkaar gemeen? En waarom is de Bootfietser ineens in trek? Soms kun je bij de best gelezen verhalen van een maand een mooie link naar wereldgebeurtenissen leggen. We doen in ieder geval een poging. De best gelezen verhalen van januari 2015.

Wereld – En dus gingen we op zoek naar waarom juist deze verhalen het deze maand goed deden. Soms logisch, soms iets minder. Dus bij deze: de 10 best gelezen verhalen van januari.

1. Jazz en ontbijt op een Gentse zondag

Lag het aan de Vlaamse journaliste en kinderboekenschrijfster Kathleen Vereecken die zo heerlijk haar stad kon beschrijven of aan het feit dat Gent afgelopen maand in de picture stond als lichtstad? We denken het eerste. Feit is dat Gent, de vijf tips van… zeer goed bezocht werd. We zullen Vereecken vragen hoe druk het was in haar favoriete schrijfcafeetje.

2. Griekenland en Spanje

En er was meer nieuws. De Griekse verkiezingen leverden een nieuwe leider op, Tsipras, die Griekenland beloofde te gaan onderhandelen over de staatsschuld om de Griekse schuld te verlichten. En ook in Spanje roerde de Podemosbeweging zich. Onze reportage over Spaanse en Griekse vrouwen die de crisis waren ontvlucht door in Nederland te gaan werken, werd veel gelezen.

3. Demis Rousos in Irak

Wat hebben Demis Rousos en Irak met elkaar te maken? Er was iets vreemds. Op 25 januari, kreeg ons verhaal Newroz, de vrijheid van het nieuwe jaar, over onze rondreis door het westen van Irak een record aantal bezoekers. We hadden geen idee waarom. Totdat we de volgende morgen lazen dat Rousos overleden was. Daar lag de link, want diezelfde Rousos had bijna onze dood veroorzaakt in de bergen van Irak.

NAF_9719_LR

4. Parfum van Oostende

Deze reportage werd in januari genomineerd voor de Belgische Blog Awards. Het is de eerste keer dat België ook een prijs uitreikt voor blogs, naast de prijs voor artikelen in bladen.

Het grappige is dat het als reportage voor een blad werd geschreven, maar het blad helaas failliet ging en wij het toen maar als blog hebben geplaatst. Op 5 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

5. Sprong naar de vrijheid

Op 27 januari is het 70 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd door de Russen. Ons verhaal over de Tweede Wereldoorlog en de Liberationroute kreeg veel aandacht.

6. Sneeuwpretfatwa

En ineens hadden we sneeuw en zaten we alweer volop in de speculaties voor de elfstedentocht. Wij schreven een column over humor en het verbod op sneeuwpoppen maken in Saoedi-Arabië. Dat raakte kennelijk een snaar.

NAF-2122

7. De Bootfietser

Een nieuw jaar brengt ook met zich mee dat er gefilosofeerd wordt, nieuwe voornemens. Wat heeft zin? Wat gaan we anders doen? Misschien komen mensen daarom wel uit op Ebrahims verhaal, die zijn leven radicaal omgooit en van plan is om over de oceanen te fietsen.

8. Isle of Eigg

Eigenlijk sjoemelen we hier een beetje want de In Beeld serie over het Schotse Isle of Eigg doet het iedere maand erg goed. Het grappige is dat het record aantal bezoekers uit Schotland zelf komt. Niet van het eiland, Eigg, want daar wonen maar 100 mensen.

9. Lichtstad Tokyo

Er is veel belangstelling voor Japan merken we aan de tips over Japanse steden. Mogelijk zijn mensen hun zomer aan het plannen en wordt het veel Japan.

10. Leuven, 10 hotspots

Een nieuw jaar en wij bezochten wederom één van onze favoriete Vlaamse steden: Leuven. En we blijken niet de enige die belangstelling voor deze studentenstad tonen, dat deden onze lezers ook.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.