Cowboys van Montana in beeld

Cowboys, hun gezichten doorgroefd als de man van de Marlboro reclame. Met hun paarden drijven ze het vee bijeen op de eindeloze vlaktes. We kennen ze uit de film. Maar de wereld verandert. Schaalvergroting maakt de cowboy overbodig. Gelukkig vonden wij er nog een paar in Montana. Cowboys nieuwe stijl: de wrangler.

Montana – Deze nieuwe generatie cowboys van Montana zet oude tradities voort; paarden zijn nog altijd hun belangrijkste vervoermiddel. Ze verzorgen de paarden, onderhouden trails en trainen voor ‘roping’.

Vaak ook vormen ze een onderdeel van een dude ranch, een ranch waar je als vakantieganger een kijkje in de keuken van het leven op een ranch kunt krijgen. We brachten de cowboys van Montana in beeld.

Cowboys van Montana in beeld

Wij volgden en spraken verschillende wranglers en twee twaalfjarige wranglers-to-be van Averill’s Ranch in Montana. “Waarom zijn jullie wrangler?”, vroegen we ze. “Hoe ziet je werkdag er uit en zou je nog iets anders willen?”

Hier volgen een paar portretten tegen de achtergrond van Montana, Flathead Lake en Glacier National Park.

Tekst: Yvonne Dudock – Beeld: Nicole Franken.

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.