Las Vegas, 10 hotspots

De staat Nevada. Veel verder dan Las Vegas komen de meesten niet en dan houdt het op. Maar liefhebbers van outdoor sports en ruige natuur weten wel beter! Las Vegas, daar begint het pas.

Las Vegas klinkt niet als de plaats waarbij je aan outdoors denkt. Meer aan nachtbraken en indoors gokken. Maar in de woestijn rondom is van alles te beleven. We nemen je mee in Las Vegas, 10 hotspots.

Las Vegas, 10 hotspots:

 1. Red Rock Canyon

Op slechts 20 km van Las Vegas ligt Red Rock Canyon. Het is een doolhof van canyons en pieken, randen, geulen en ravijnen. Tussen de rode rotsen en omringende bergen ligt een stuk Mojavewoestijn, met z’n lage begroeiing en kenmerkende joshua trees. Door deze vallei loopt een scenic route, met daarlangs diverse startpunten voor trails.

2. Lake Mead / Colorado River

Midden in de woestijn, op zo’n drie kwartier rijden, vind je het grootste kunstmatige meer en waterreservoir van de VS. De grillige kustlijn van Lake Mead, met veel inhammen met rotswanden en strandjes, meet ruim 885 km. Het meer wordt gevormd door de Colorado River en de Hooverdam. Na de dam gaat de rivier verder richting de Grand Canyon.

3. Mount Charleston

Met zijn top van 3.623 meter is Mount Charleston de hoogste berg van Zuid-Nevada en de op 7 na hoogste van de hele staat. Vanaf de Strip kun je de top, meer dan de helft van het jaar bedekt met sneeuw, goed zien.

4. Zion National Park

Wat verder weg, maar naar Amerikaanse begrippen nog steeds dichtbij, ligt Zion National Park. Het staat vooral bekend om zijn spectaculaire canyons, groene bossen, droge woestijnachtige gebieden, hoge uitzichtpunten en diepe dalen.

5. Grand Canyon

De roodgekleurde rotsen, de geologie die laag voor laag te zien is en de onvoorstelbare diepte maken van de Grand Canyon een van ’s werelds natuurwonderen. Het is de grootste canyon op land met een lengte van maar liefst 435 km, een breedte variërend van 6 tot 29 kilometer en een diepte van meer dan 1,6 km.

6. Valley of Fire

Een uitgestrekt woestijngebied met prachtige zandsteenrotsformaties in alle tinten rood.

7. Bootleg Canyon

Een kleiner, ruig gebied met louter rotsen en minimale begroeiing.

8. Death Valley

Een ongelofelijk ruig gebied van extremen met zoutvlakten, zandduinen, bergen, het laagste punt van het continent, 86 meter beneden zeeniveau, en de hoogst gemeten temperatuur van 56,7 °C .

9. Bryce Canyon

Beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties, torenhoog en door weer en wind gesleten tot vreemde sculpturen.

10. Arches National Park

Een tijdloos landschap van enorme rotsbogen, unieke spitse rotsformaties en doorkijkjes.

Tekst: Yvonne Dudock – Beeld: Nicole Franken

Meer Nevada? Lees ook:

 

Share at:

2 reacties op “Las Vegas, 10 hotspots

  1. Afgelopen zomervakantie hebben we ein-de-lijk die allereerste roadtrip gedaan: drie weken rondgetoerd in het zuidwesten en enorm genoten, nu ja, kon misschien nog beter moesten we niet een bijwijlen nukkige tiener op de achterbank gehad hebben, soit, Las Vegas vonden wij alledrie een beetje teleurstellend, hadden we er teveel van verwacht? Was vooral de combinatie hitte, druk verkeer, drukte van de mensen en neverending lawaai, lawaai, lawaai…maar de natuur errond, wauw, wauwer, wauwst! O.a. Zion, Bryce, Death Valley, Grand Canyon en ook Valley of Fire gedaan, die laatste vond ik echt wel de moeite, stond oorspronkelijk niet op de planning, klein omweggetje maar was het dubbel en dik waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.