Valencia in beeld

De woestkolkende rivier de Turia stroomde in 1957 ver over haar oevers. Voor straf werd ze verbannen uit de stad. Franco wilde in de bedding een snelweg aanleggen. Die kwam er niet. Wat er wel kwam is nu het kloppende hart van Valencia.

Valencia – Valencia is een veelzijdige stad. Daar waar eens de Turia stroomde, ligt nu een kilometers lange rivierbedding vol parken en sportbanen. El rio Turia is nu waar gesport wordt, gepicknickt, gezoend en waar op zondag aan yoga wordt gedaan. Wij pakten de fiets en volgden de rivierbedding naar haar begin.

Valencia in beeld

Langs restaurantjes van alure, langs markten, moerassen en stranden. Soms stapten we even af en namen een omweg per catamaran of boot. We sliepen in een torentje ver boven de stad. Reisden langs artisjokken in bloei, opa’s op dansles en zigeuners doodsbang voor camera’s. Valencia in beeld.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Meer Valencia? Lees ook:


Share at:

3 reacties op “Valencia in beeld

  1. Hola Anneke & Nicole. Het is al weer een tijdje geleden dat jullie hier waren maar ik blijf jullie ‘volgen’ op Nomad & Villager en wilde jullie feliciteren met de reportages over Valencia! Heb ook het blad ‘Grande’ gelezen inmiddels en al een aantal gasten ontvangen en rondgeleid dankzij jullie reportages. Groetjes uit Valencia en tot ziens!! Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.