Barcelona tips van locals

In DE VIJF VAN geven inwoners tips over hun kleine land of hun grote wereldstad en vertellen ze over de bijzondere band die ze met de plek hebben. Deze week de vrouw die de razendpopulaire 100% boekjes over Barcelona schrijft: Annebeth Vis over haar Barcelona.

Wie de binnenkaft van een 100% Barcelona-boekje bekijkt wordt door Annebeth Vis lachend aangekeken. Al sinds jaar en dag gaat zij op zoek naar de mooiste plekjes van Barcelona. Ze kent de Catalaanse hoofdstad door en door en deelt met ons haar Barcelona tips.

Samen met Ferenz Jacobs runt zij het communicatiebureau Jacobs&Vis en schrijft ze artikelen en reisgidsen over Barcelona, Catalonië en Spanje.

Barcelona tips

“In 2002 kwam ik als Erasmusstudent naar Barcelona. Op dat moment was de stad al populair onder stedentrippers, en die populariteit nam in de loop der jaren verder toe. Als journalist begon ik na mijn studie met het schrijven van artikelen voor bladen en kranten.

Intussen leerde ik Barcelona steeds beter kennen. Wat ik zag beviel me en dat is zo gebleven. Niets leuker dan nieuwe plekjes, gebouwen, restaurants en andere adresjes te ontdekken. En in de Catalaanse hoofdstad is altijd wel weer iets nieuws te vinden.

Gaudi

Het beste van Barcelona? De veelzijdigheid. Het strand, de boulevard, de middeleeuwse oude stad, moderne musea, überhippe restaurants, een fantastisch cultuuraanbod, de stadsberg de Montjuïc en ga zo maar door. Of je nu komt voor Gaudí en architectuur, om te shoppen of voor de culinaire geneugten, je vindt het hier allemaal.” Hier volgen mijn Barcelona tips:

1. Montjuïc

Een paar keer per week ben ik fietsend of hardlopend op de Montjuïc te vinden. Barcelona’s stadsberg is ook leuk vanwege de Fundació Joan Miró of het terras bij Hotel Miramar, ideaal voor de koffiepauze.

En aan de achterzijde vind je de begraafplaats het Cementeri de Monjuïc met pompeuze graftombes en kitscherige grafnissen.

2. Gastrobar

Tapas in een modern jasje of in luxe uitvoering. Dan moet je in Barcelona in een gastrobar zijn. Je vindt in de stad steeds meer van dit soort restaurants. Ideaal want door te delen, kun je verschillende gerechten proeven. Mijn favorieten: Imprevist, Elsa y Fred en de Peruaanse zaak Tanta.

3. Souvenirs

Op zoek naar iets voor het thuisfront? De meest originele souvenirs vind je bij WaWas in de wijk El Born. Ook een aanrader – voor wie niet met een Sagrada Familía in miniatuuruitvoering wil thuiskomen – zijn de chocoladetablets en andere lekkernijen bij Bubó, mijn favoriete, en op en top Catalaanse, banketbakker.

4. Palau de la Música

Antoni Gaudí was Barcelona’s meest bekende huisarchitect, maar hij was zeker niet de enige. Tijdgenoot Lluís Domènech i Montaner was verantwoordelijk voor het Palau de la Música, een fantastisch gebouw, dat binnenin al net zo’n lust voor het oog is als aan de buitenkant. Hier een concert bijwonen is een bijzondere ervaring.

5. Fietsen

Oerhollands, maar veel gezien in Barcelona: de fiets. Huur er één en verken de stad vanaf je stalen ros. De fiets was er de afgelopen jaren flink in opkomst: er komen steeds meer fietspaden en ook de locals zijn inmiddels aardig gewend. In de gotische wijk zit mijn favoriete zaakje voor fietsverhuur, El Ciclo. De eigenaar kan je helpen met je route.

Beeld: Verkeersburo Barcelona 

Share at:

5 reacties op “Barcelona tips van locals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.