De verboden Valentijnsdag in Pakistan

Waar was jij toen Pakistan Valentijnsdag verbood? Ik midden op een zebrapad. Ik ging zo op in het bericht dat een rechtbank in Islamabad Valentijnsdag had verboden, dat ik prompt stilstond. De telefoon in mijn hand. Twee honden sprongen tegen me op. Het bleken mijn eigen honden.

Islamabad – Ik was op weg naar mijn werk en liep midden op het zebrapad mijn man tegemoet die ze had uitgelaten. Een bus vol schoolkinderen stopte abrupt voor ons.

Verboden Valentijnsdag in Pakistan

Mijn man kuste me op de wit-zwarte strepen en wenste me een fijne dag. De schoolkinderen bonkten grijnzend op de ramen. Aan de overkant noemde een man met een rollator me een “Geluksvogel, zomaar gezoend worden!”

In Pakistan zou mijn man direct zijn opgepakt. Meegesleurd naar zo’n cel waar ze tegenwoordig alle bloggers vasthouden. Als ie geluk had, zou hij na maanden van martelingen zijn vrijgelaten. Niet dat ik thuis met een kopje thee op hem zou wachten, want ik was allang gestenigd wegens onzedelijk gedrag.

Doodstraf Micky Mouse

Ik raak altijd mateloos gefascineerd door dit soort berichten over wat landen verbieden. Net als toen Saoedi-Arabië de doodstraf over Micky Mouse uitsprak. Toen ik daar eindelijk van bekomen was, volgde een fatwa tegen sneeuwpoppen. Uit een land vol woestijnzand!

Ditmaal was een verontruste inwoner naar de rechter gestapt omdat hij vond dat het Valentijnsfeest moest worden verboden, aldus de Volkskrant. Maandag werd de aanklager in het gelijk gesteld en had de hele bevolking het nakijken. De Pakistaanse president Mamnoon Hussain, zo vervolgde het bericht, was hier blij om want die had al eerder opgeroepen het feest te boycotten.

Vruchtbaarheidsfeest van de Romeinen

Even voor de goede orde: ik weet niet wat ze met Valentijnsdag in Pakistan uitspoken, maar hier stijgt de verkoop van rozen en kaarten, maar dan heb je ook wel het ruigste onderdeel gehad.

Dat was in de tijd van de Romeinen wel anders. Die vierden Lupercalia, een vruchtbaarheidsfeest waarbij de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom werden gegooid.

Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. En dan…lieve luisteraars, mochten ze een nacht de sterren van de hemel vrijen. Dat is nog eens een Valentijnsfeestje vieren.

St.Valentijnsdag

Helaas voor ons gooide in 496 de toenmalige paus Gelasius roet in het eten en verbood het Lupercaliafeest. Als troostprijs gaf hij ons St.-Valentijnsdag waardoor wij nu met die lullige kaartjes opgescheept zitten.

En kaartjes en roosjes zijn volgens de president van Pakistan nou eenmaal geen onderdeel van de islamitische traditie. Volgens de president moeten Pakistanen hun religieuze en nationale identiteiten behouden.’ Altijd gedacht dat dat Geert zijn tekst was.

Obsceen gedrag

Volgens de Pakistaanse bewindvoerder Maulana Niaz Muhammad zou Valentijnsdag in Pakistan obsceen gedrag in de hand werken. Helemaal ongelijk geef ik die Muhammed niet. Het is een maar kleine stap van een bosje bloemen en een kaartje naar een losbandig leven. Voor je het weet, gaat heel Pakistan aan de plasseks.

Als ik de president van Pakistan was, zou ik niet Valentijnsdag verbieden maar zeventigplussers. Veel effectiever. Want als er één groep losbandig gedrag vertoont zijn het wel de Trumps en de Paays.

En dan mag de rest van mij elkaar, heel ruig, gewoon een kaartje sturen.

Tekst Anneke de Bundel – Beeld: Shutterstock

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.