India, tips van locals

De Oscarwinnende film Slumdog Millionaire van regisseur Danny Boyle gaf ons al een kleine kijk in de cultuur van India. Het Aziatische land blijft ondanks het toenemende toerisme nog steeds een onbekende voor heel wat reizigers. Dus wat heeft het land nog meer te bieden naast de Taj Mahal?

India – Laten we beginnen met de reis. Voorheen moest je je door een ingewikkeld proces van visumaanvragen heen. Dat is gelukkig een stuk makkelijker gemaakt met het invoeren van het E-visum. Dit verplichte Visum India staat reizigers toe om op voorhand een visum aan te vragen.

Hiervoor hoeft alleen maar online een formulier te worden ingevuld, een pasfoto te worden ge-upload en met een creditcard te hoeven betaald. Zo, klaar? Let’s go! Hier komen vijf India tips.

India tips

1. Taj Mahal

De Taj Mahal behoort tot een van de zeven wereldwonderen en is een van de voornaamste redenen waarom reizigers naar India trekken. Wat weinigen echter weten is dat dit wit marmeren bouwwerk gelegen in de stad Agra een mausoleum is. Het werd gebouwd door heerser Shah Jahan, als laatste rustplaats voor zijn echtgenote nadat deze in het kraambed overleed.

De Taj Mahal wordt door de miljoenen bezoekers die het ieder jaar ontvangt, dan ook gezien als een romantisch eerbetoon aan de liefde. Agra telt eveneens nog heel wat andere indrukwekkende bouwwerken zoals het fort van Agra en het roodgekleurde mausoleum van Akbar, die door het unieke aspect van de Taj Mahal vaak wat vergeten worden.

2. Darjeeling

Een andere film die India op de kaart zette in het Westen was de Darjeeling Limited, over een treinreis door India. Een exprestrein die het land doorkruist tot in het afgelegen Darjeeling, bestaat in het echt niet niet.  Maar een van de betere India tips is dat wie toch een treinreis in India wil maken totaan Darjeeling een uitstekend alternatief heeft.

De Darjeeling Himalayan Railway is een traject tussen New Jalpaiguri totaan Darjeeling. Deze drie uur durende reis brengt je via nauwe bergwegen, korte haarspeldbochten en adembenemende zichten naar het veel hogerop gelegen Darjeeling. En dat niet eens op een langzaam stijgende manier.

3. Varanasi

Deze stad staat steevast bij de musts bij een reis door India. De reden hiervoor zijn de spirituele en vaak ook voor fotografen populaire ‘ghats’ dit zijn trappen.

, die naar de lager gelegen oevers van rivieren of andere wateren leiden. In dit geval de Ganges. De meesten worden gebruikt om te baden maar er zijn ook ghats waar doden publiek gecremeerd worden. De beste periode van de dag om deze trappen te bezichtigen is bij zonsondergang wanneer een ondergaande zon de vele pelgrims die in de Ganges baden op een unieke manier belicht.

4. Girnar Hill

Deze heilige berg rijst op een haast dramatische manier boven de omliggende vlaktes uit. Pelgrims van over de hele wereld bedwingen de tienduizend uit de rotsen gehouwen trappen die leiden naar de vele hindoeïstische tempels.

Wie de hoogste tempels wil bedwingen houdt het best de hele dag vrij en start heel vroeg. Het opkomende zonlicht zorgt al voor een religieuze ervaring op zich. Hoewel de Girnar de benaming is voor een hele groep bergen in het Junagadh District, is het vooral Girnar Hill die het populairst is bij toeristen.

Junagadh District

Een van de op de berg gelegen tempels kent zelfs de meest dramatische locatie, namelijk boven op de 1117 meter hoge top. De tienduizend treden hiernaartoe zorgt er echter voor dat slechts tien à vijftien procent van de pelgrims deze tempel bereikt.

5. Bengaalse tijger in Sunderbans Park

Tot slot de laatste van onze India tips en we bewaarden het mooiste voor het laatste. Wie graag wat wildlife spot tijdens zijn reizen heeft in India hoogst waarschijnlijk één dier helemaal bovenaan staan: de Bengaalse tijger.

Deze oversized kat vind je onder andere in het Sunderbans National Park. Dit nationale park ligt deels in India, deels in Bangladesh en is voor het grootste gedeelte bedekt met mangrovebossen. Tegelijk is dit het grootste mangrovebos ter wereld en huisvest het meerdere met uitsterven bedreigde diersoorten, waaronder de tijger dus.

Verken het nationale park met een ervaren junglegids, verblijf er in een van de kampen of ontdek het park met zijn inwoners met behulp van een huurboot.

Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.