Ring of Kerry in beeld

Nu we weten dat we naar een onbekende bestemming gaan en het onbekende omarmen, weten we nog altijd niets. Totdat we in de hotelkamer ons kaartje krassen. We vliegen van Amsterdam naar Cork! Maar we zijn geen stadsmensen. Niet als het om een verhaal gaat. Dus moeten we kiezen: noordwaarts naar Wicklow of oostwaarts naar de Ring of Kerry? We hebben gekozen! Kijk maar.

Cork – Het is heel bijzonder om op donderdag een envelop te openen met een bestemming. Er is dan nog geen beeld, geen verhaal, alleen een naam: Cork. Vier dagen lang kleurden we het plaatje in, leerden we nieuwe gebieden en nieuwe mensen kennen. Het was uniek om met srprs.me op avontuur te gaan die een verrassende vorm van reizen aanbiedt.

Ring of Kerry

We kozen er uiteindelijk voor om oostwaarts te gaan naar de Atlantische kust voor een stukje Wild Atlantic Way langs kliffen, praatgrage vissers en oude mannetjes die staan te liften. Want ja sigaretten en een krant heeft Patrick eigenlijk iedere dag wel nodig. En zijn benen willen niet meer. Dus nemen we hem mee naar het benzinestation. En vandaar weer terug naar een café want nu wil hij ons op koffie trakteren. Zo blijft een mens bezig.

We ontmoeten Charlie Chaplin in brons, slapen in de hotelkamer waar hij jarenlang sliep. In eigen persoon, niet in brons.

We laten onze hand lezen bij Kathleen en komen in een bed & breakfast van Duitsers terecht die zich Ieren wanen en vooruitlopend op Halloween wat plastic spinnen boven ons bed hebben gehangen. Ganz toll!

Daniel O’Connel

En dan is er nog Maurice O’Connel, de befaamde smokkelaar wiens huis we bezoeken aan de Ring of Kerry. Het is zijn neef die het huis faam zal geven. De neef Daniel die opkomt voor de rechten van de katholieke Ieren. Daniel de vrijgevige en de zachtmoedige maar die tijdens een duel wel een man dood schiet, want ja zo gingen die dingen. Het wapen ligt nog in een vitrine, niet ver van de gedichten van een ander familielid.

En we ontdekken het uiterst charmante plaatsje Port Magee. We komen komen er meerdere keren doorheen, op zoek naar het juiste licht op de felgekleurde huizen. Maar als we van het schiereiland Valentia komen, regent het. En als we ’s anderdaags terugrijden, staat het licht op de andere oever. Dus geven we het op en gaan we maar eten bij dorpskroeg The Bridgebar, waar de serveerster zich wel tien keer verontschuldigt omdat het pas haar vijfde werkdag is.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken.

Ierland praktisch:

  • Vlucht Amsterdam – Cork 2x per dag
  • Ring of Kerry is 177 kilometer over een schiereiland

Meer Ierland? Zie ook:

Meer over eilanden? Zie ook:

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.