Londen tips van locals

Londen is de stad van de kleuraccenten: rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s en rode telefooncellen. De stad staat bekend om haar grote invloed op het gebied van kunst met galerieën als Saatchi en Tate, de financiële wereld, entertainment, mode en wetenschap. Londenlover Bret van Putten neemt ons mee door zijn Londen. 

Omdat er in Londen zo veel te doen valt, weet je bijna niet waar je moet beginnen. Ik laat even de standaard dingen buiten beschouwing, want er is zo veel anders leuks te doen! Ook hoog boven de grond. Hier volgen mijn vijf favoriete Londen tips om volop van deze stad te genieten.

Londen tips van locals

We gaan eerst maar eens even de lucht in, want dat geeft een mooi overzicht van de stad. Nee, niet een toren op, maar een dak op. Lekker van het uitzicht genieten terwijl je aan het eten bent of een borrel drinkt.

1. Loungen bij Pergola on the Roof

Pergola on the Roof is een bijzonder pop-up restaurant in de wijk Shepherd’s Bush midden in Londen. Het restaurant zit bovenop het dak van het oude BBC televisie station en daardoor een bijzondere plek om naar toe te gaan.

In de zomer kan je hier onder een prachtig bladerdak genieten van heerlijk eten. Ze serveren hier onder andere: de lekkerste hamburgers van Patty-bun, heerlijk Indisch eten uit de keukens van Gunpowder en high-end exclusieve kebabs van Le Bab.

Winters dakterras

Al deze gerechten kunnen je eten onder het genot van een lekkere cocktail en ander lekkers. Ook in de winter is Pergola on the Roof open en is er een soort van grote bubbel (dome) over het dak gebouwd om de warmte en gezelligheid binnen te houden! Let op dit restaurant is niet het hele jaar door open kijk dus even op de website wanneer ze weer terug zijn*.

2. Picknicken op Primrose Hill

We blijven nog even uit de hoogte doen: Primrose Hill is een 65 meter hoge heuvel aan de noordkant van het Regent’s Park in het  midden van de gelijknamige wijk Primrose Hill. Klim naar de top van deze heuvel en geniet van een perfect panoramisch uitzicht over centraal Londen.

Of blijf op een warme zomerdag tot ’s avonds laat hangen en kijk onder het genot van een koel drankje hoe de zon achter de indrukwekkende skyline wegzakt. Helemaal goed!

Camden Market

Er is erg veel te doen en te zien in de hippe wijk Camden Town. Je vindt hier onder andere de grootste en populairste markt van Londen, live muziek, super leuke pubs en de hipste winkeltjes. Camden Market is niet voor niets de populairste markt van de stad.

Je vindt hier meer dan 200 kraampjes die bijzondere items, kleding en sieraden verkopen.

De markt bestaat eigenlijk uit zes losse markten die zo dicht bij elkaar liggen, dat ze samen een bijzonder geheel vormen: Camden Market.

Pub crawls

Let er wel op dat het hier soms behoorlijk druk kan worden aangezien miljoenen toeristen de markt jaarlijks bezoeken. Behalve winkelen is er natuurlijk ’s avonds in Camden Town ook nog genoeg te doen.

Sluit je aan bij wilde pub crawls georganiseerd door de lokale pubs. Tijdens zo’n pub crawl verken je op een gezellige (en vaak voordelige) manier de leukste kroegen van de buurt. Je krijgt per pub een gratis shotje en je hoeft meestal niet in de rij te wachten.

4. Sky Garden

Ik geef het toe ik ben een man van grote hoogten want ook deze vierde van mijn Londen tips bevindt zich boven de stad. Op 155 meter hoogte is Sky Garden het hoogst gelegen openbare park van Londen. Vanuit de Sky Garden heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over de binnenstad van Londen.

Je ziet er gebouwen zoals de Tower Bridge en de rivier de Theems in een bijzonder perspectief. Het park is gratis te betreden en behalve het mooie uitzicht heb je boven in de Sky Garden exclusieve restaurants en cocktailbars.

Ik raad je wel aan om van te voren te reserveren en legitimatie mee te nemen. Zo kan je zonder te hoeven wachten van deze rooftop lounge genieten. Als je voor 10 uur ’s ochtends gaat, hoef je helemaal niet te reserveren en kan je vanaf het observatiedek de zon boven de binnenstad zien opkomen.

5. Angel Comedy Club

Een van mijn vrolijkste Londen tips is Angel Comedy. Een concept dat al snel is uitgegroeid van een kleinschalig wekelijks evenement tot een succesvol ‘comedy instituut’. Ze organiseren tegenwoordig elke dag populaire evenementen op twee locaties en hebben sinds kort een eigen permanente comedy club: The Bill Murray.

De tweede locatie is: The Camden Head een gezellige pub met een groot terras een uitgebreide menukaart. Entree bij de Angel Comedy Club is en blijft altijd gratis omdat ze er heilig in geloven dat comedy toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Donatie

Aan het einde van de avond gaan ze natuurlijk wel even met de hoed rond. Je mag naar eigen inzicht een donatie doen om het voortbestaan van de club mogelijk te maken. Een echte aanrader.

Enne, heb je deze Londen tips geprobeerd? Kijk dan eens bij mijn andere Europese tips.

Tekst: Bret van Putten – Beeld: Shutterstock

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.