Verkennings tocht met een dier als toeristische gids

Een stad of land verkennen aan de hand van wat een schaap, een hond of een kat mooi vindt. Misschien niet zo heel voor de hand liggend maar steeds meer bestemmingen maken gebruik van een levende mascotte die je zijn plekjes van het land of de stad laat zien. Of het altijd zinvol is om de stad vanaf een dak of of specifieke graspol te zien is de vraag. Maar anders dan anders is het wel.

Hong Kong – Toen Google Streetview maar niet naar de Faeröereilanden kwam, besloten een paar creatieve inwoners met een alternatief te komen. Ze bonden camera’s op de rug van hun schapen en gaven het project de naam Sheep view. Et voila! Het schaap werd de dierengids.

Sheep view

Je kon de eilanden nu verkennen aan de hand of liever gezegd via de rug van een schaap. Dat dit ongebruikelijke beelden opleverde, moge duidelijk zijn. De schapen namen je kriskras door het land. Soms betekende dat wel dat je 10 minuten lang alleen maar een graspol zag omdat het schaap even voor zich uit droomde of net even aan de lunch ging, maar het succes was groot. Zo groot dat Google Street View niet wist hoe snel ze naar de Deense eilanden moesten komen die ineens een hit op youtube waren.

Dierlijke gidsen Hong Kong

Nou hebben ze in de Chinese stad Hong Kong of in de Japanse stad Hiroshima geen schapen, maar wel de wens hun stad te laten zien.

Dus kwamen ze met een ander dier. Hong Kong introduceerde de WE5, een familie van 5 Shiba’s die de stad doorkruisten en met hun staarten foto’s maakten van hun favoriete plekjes.

En in Hiroshima was het de kat die je mee op pad nam, zelfs naar de woningen van kattenliefhebbers. De dieren nemen je mee naar unieke plekjes zoveel is zeker. Zoals een dak van een woning of een riviertje vol vis.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Shutterstock

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.