Bosnië in beeld

Bosnië, voor de meeste Nederlanders herinnert de naam aan een zwarte bladzijde uit onze blauwhelmengeschiedenis. Twintig jaar na de burgeroorlog, begint het land voorzichtig met het toerisme te flirten.

Bosnië-Herzegovina – Dat is best lastig, vertellen diverse gidsen. Het land is fantastisch ongerept en zeer geschikt voor wintersport en zomerse bergwandelingen. Eigenlijk kan alles, maar de infrastructuur is nog niet op peil en sommige bergen zijn niet toegankelijk vanwege de mijnen. Adriatic Vakanties, dat gerund wordt door Nederlandse Bosniërs, nodigde ons uit hun land te verkennen.

Bosnië in beeld

Die uitnodiging namen we graag aan want het land is nog lekker ruig en de mensen? Heel vriendelijk. We nemen je mee naar het oostelijk deel tussen Tuzla en Sarajevo in Bosnië in Beeld.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Meer Bosnië? Lees ook:

 

 

Share at:

2 reacties op “Bosnië in beeld

  1. Mooie reportage! Ik was er ook van geschrokken hoe authentiek het leven er was. De foto’s geven dat mooi weer. Wij zijn niet helemaal tot in Tuzla geraakt al was dat wel het oorspronkelijke plan. Reden om nog eens terug te gaan! In elk geval vind ik Bosnië als reisbestemming een echte aanrader. Hele lieve bevolking, mooie natuur en héérlijke Cevapi… wat wil een mens nog meer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van de Dames

Benieuwd waar de dames uithangen of in welk avontuur ze zich nu weer storten? Laat je naam en e-mail achter en je krijgt 2x per maand nieuws van de dames.